Ο Ολυμπιακός για Τζέραρντ (video)

Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν εξαιρειτκή σχέση με τον Στίβεν Τζέραρντ και στο σάιτ της πειραϊκής ΠΑΕ ανέβηκε αφιέρωμα για τον Άγγλο άσο που έπαιξε για τελευταία φορά στο Άνφιλντ με τη φανέλα της Λίβερπουλ.
Το αφιέρωμα του Ολυμπιακού για τον Τζέραρντ:
«Υπάρχουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές – σύμβολα! Ορισμένοι παίκτες οι οποίοι παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο, όσα χρόνια και αν περάσουν. Ο χαρακτήρας τους και η ηγετική φυσιογνωμία τους, όμως, είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά που αφήνουν στο ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρέτησαν και υπηρετούν. Ένας εξ αυτών των μεγάλων, εμβληματικών μορφών του ποδοσφαίρου είναι και ο Στίβεν Τζέραρντ! Το απόγευμα του Σαββάτου, κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας ο μεγάλος αρχηγός της Λίβερπουλ έγραφε τον ποδοσφαιρικό του επίλογο στο Άνφιλντ και… αποθεωνόταν! Όπως είχε αποθεωθεί και πριν δύο χρόνια, στο testimonial το οποίο δόθηκε εκεί, στο ίδιο γήπεδο, με αντίπαλο τον Θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου: Τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Οι φίλοι του Θρύλου είχαν για χρόνια μία εικόνα στο μυαλό τους για τον Τζέραρντ. Σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, το οποίο σήμανε το τέλος της ευρωπαϊκής παρουσίας του Ολυμπιακού για εκείνη τη σεζόν, ο Τζέραρντ είχε σκοράρει και είχε στείλει τη Λίβερπουλ στην επόμενη φάση του UEFA Champions League. Ο ίδιος ο σπουδαίος Εγγλέζος, όμως, όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν μιλούσε με τα καλύτερα λόγια, για εκείνη τη σπουδαία ομάδα που είχε βρει απέναντί του, αλλά και για τη σημασία που είχε αποκτήσει εκείνη η νίκη, η οποία έφερε τη Λίβερπουλ μέχρι τον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου!
Πολλά χρόνια μετά, όταν το καλοκαίρι του 2013 ο Ολυμπιακός έλαβε την πρόσκληση του Στίβεν Τζέραρντ να δώσει το παρών στο Άνφιλντ, για το testimonial φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του μεγάλου αρχηγού της Λίβερπουλ, η ομάδα μας δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Σε κλίμα πραγματικά… οικογενειακό, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες, μπροστά σε ένα κοινό που αποθέωνε κάθε πάσα των παικτών του Θρύλου! Ακόμη και κατά την άφιξη του Ολυμπιακού στο Άνφιλντ, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο και καθόταν στα γύρω πάρκα, στο γρασίδι, σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να χειροκροτεί, σε μία υποδοχή γεμάτη σεβασμό, προς τους πρωταθλητές Ελλάδας!
Ανάλογο σεβασμό έτρεφε (και τρέφει) για τον Ολυμπιακό, ο ίδιος ο Στίβεν Τζέραρντ. Υποδέχθηκε τον Πρόεδρο, κ. Μαρινάκη, με τιμές. Αντάλλαξαν τιμητικές διακρίσεις και εξέφρασαν, ο ένας προς τον άλλο, τον θαυμασμό και τον σεβασμό τους. Μιλώντας στην κάμερα του Olympiacos TV, ο «Στίβι» τόνιζε ότι δεν βρίσκει τα… κατάλληλα λόγια, για να περιγράψει τη σημασία που είχε για εκείνον η παρουσία του Θρύλου στο testimonial του Άνφιλντ…
Το ίδιο βράδυ, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και σύσσωμος ο Ολυμπιακός ήταν προσκεκλημένοι του αρχηγού της Λίβερπουλ στο φιλανθρωπικό gala, το οποίο διοργάνωσε! Ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε μία μεγάλη, οικονομική βοήθεια προς το Steven Gerrard Foundation, το φιλανθρωπικό ίδρυμα του μεγάλου ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ,το οποίο βοηθάει άπορα παιδιά και παιδιά με ασθένειες, τα οποία έχουν ανάγκη, ύψους 100.000 λιρών! Ο Τζέραρντ τον ευχαρίστησε προσωπικά στον λόγο του! Οι σχέσεις των δύο συλλόγων ήταν ιδιαίτερα καλές, όμως μετά από όλα αυτά έγιναν ακόμη πιο «σφιχτές». Τους δύο συλλόγους, άλλωστε, ενώνουν δύο… τραγωδίες, οι οποίες είχαν μνημονευτεί στο testimonial του 2013 και οι οποίες πάντα θα μένουν άσβεστε στις καρδιές των φιλάθλων και των δύο ομάδων…
Έναν χρόνο αργότερα, το 2014, οι «δρόμοι» του μεγάλου Τζέραρντ και του Θρύλου μας συναντήθηκαν ξανά… Ο Ολυμπιακός ήταν παρών, ως ίσος ανάμεσα στους κορυφαίους, στο International Champions Cup στην Αμερική. Μεταξύ άλλων, βρήκε απέναντί του, ξανά, τη Λίβερπουλ! Ο Τζέραρντ, είχε, τότε, την ευκαιρία να παραχωρήσει ακόμη μία συνέντευξη στο OLYMPIACOS TV και δήλωνε, μεταξύ άλλων, πως «ο Ολυμπιακός έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Πάντα κοιτάζω να μαθαίνω νέα του Ολυμπιακού, όταν σκοράρει και κερδίζει! Είμαι φαν του Ολυμπιακού, είναι μία από τις ομάδες τις οποίες υποστηρίζω»! Σπουδαία λόγια, από έναν σπουδαίο παίκτη…
Ορισμένα πράγματα αποκτούν μεγάλη αξία, όταν οι άνθρωποι που τα αναδεικνύουν είναι από μόνοι τους σπουδαίοι… Και ο Στίβεν Τζέραρντ ήταν και θα παραμένει ένας σπουδαίος φίλος του Ολυμπιακού! Και θα λείψει πολύ από το Άνφιλντ. »
Δείτε το video με τις δηλώσεις του Τζέραρντ για τον Ολυμπιακό

Σχετικά άρθρα