Δυάδα από Ισπανία, Κολομβία

Δεν πέρασε η δυάδα μας χθες το βράδυ (έχασε η Κάλι από την Ουΐλα με 1-0 και η Λουκένιο με το ίδιο σκορ από την Ολίμπια), μικρό το κακό, δεν είχαμε… επενδύσει πολλά πάνω της.
414   ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΘΕΛΤΑ   1       1,61
Προτελευταία αγωνιστική στην Ισπανία με το ενδιαφέρον να είναι ουσιαστικά μονόπλευρο στο εν λόγω ματς. Η Θέλτα χρειάζεται ένα… θαύμα για να πάρει την 7η θέση, που θα οδηγήσει στο Γιουρόπα εάν χάσει η Μπιλμπάο από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κυπέλλου (30/05). Υπάρχουν 3 ομάδες από πάνω της, η ίδια θα πρέπει να κάνει το «2 στα 2» και να γίνουν και ορισμένες… καραμπόλες προκειμένου να βγει 7η. Προέρχεται από 4 σερί ήττες στην έδρα της νυν αντιπάλου της, ενώ κατεβαίνει και 3 σημαντικές απουσίες. Η Βαλένθια από την άλλη, με νίκη εξασφαλίζει την παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ εάν χάσει η Ατλέτικο από την Μπάρτσα, θα ελπίζει και για απευθείας είσοδο στους ομίλους (εκεί οδηγεί η 3η θέση από την οποία απέχει 4 βαθμούς). Είναι πανίσχυρη στην έδρα της (15-2-1, η ήττα από την Μπαρτσελόνα με 1-0 στο 93’), έχει χάσει μόλις 1 φορά στα τελευταία 15 ματς (και αυτή από την Μπάρτσα με 2-0), θεωρούμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα το πάρει το τρίποντο.
456   ΕΝΒΙΓΚΑΔΟ – ΜΕΝΤΕΓΙΝ   2       1,66
Τελευταία αγωνιστική για την κανονική διάρκεια στην Κολομβία, το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο. Η Ενβιγκάδο βρίσκεται στη 2η θέση με 36 βαθμούς, δεν μπορεί να φτάσει την 1η Ουΐλα η οποία έπιασε τους 41 μετά τη χθεσινή της νίκη επί της Κάλι (1-0). Η τελευταία έμεινε στους 35, ενώ γκέλαρε και η Ατλέτικο Νασιονάλ (είχε 33, έφερε 2-2 με την Κουκουτά), οπότε το ματς είναι… αγγαρεία για την Ενβιγκάδο. Θα κατέβει με τα… δεύτερα, αφού έχει 7 παίκτες τιμωρημένους, ενώ δεν θα αγωνιστούν και ακόμη δύο για τεχνικούς λόγους. Στην ενδεκάδα θα ξεκινήσουν ο μπακ Ζέα (9/0) και ο φορ Ανχελ (7/3, ήταν βασικός μέχρι τις 21 Μαρτίου όπου τραυματίστηκε και επιστρέφει τώρα) και οι υπόλοιποι 9 θα είναι πιτσιρίκια! Η Μεντεγίν από την άλλη, θέλει τη νίκη για να τερματίσει στην 4η θέση, αλλά και για να μην μπλέξει σε ισοβαθμίες που μπορεί να την αφήσουν ακόμη και εκτός πλέι οφ (αυτό μπορεί να συμβεί με ήττα). Επιπλέον, κατεβαίνει με νέο προπονητή (τον Αλβαρες) ο οποίος επιστρέφει μετά από σχεδόν 5 χρόνια και θέλει να ξεκινήσει με το… δεξί τη νέα του προσπάθεια. Η Μεντεγίν είναι η δεύτερη ομάδα με τις περισσότερες νίκες εκτός έδρας (5 έναντι 6 της Ουΐλα) στο πρωτάθλημα, έχει και 2 τρίποντα στις τελευταίες 3 επισκέψεις της στην έδρα της Ενβιγκάδο, μπορεί να πάρει ακόμη ένα.
 

Σχετικά άρθρα