Ρούντι: «Δίκαια πρωταθλητές»

Ο Ρούντι Φερνάντεθ δήλωσε μετά τον τελικό της Ευρωλίγκας και τη νίκη της Ρεάλ επί του Ολυμπιακού ότι η ομάδα του άξιζε απολύτως να κατακτήσει το τρόπαιο.
Οι δηλώσεις του Ρούντι:
«Δεν έχω λόγια. Το αξίζαμε για τη σκληρή μας δουλειά και την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα παίξει δυνατά και θα μας δυσκολέψει με την άμυνά του, αλλά καταφέραμε να αντιδράσουμε και όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν βοήθησαν πολύ. Είμαστε δίκαια πρωταθλητές Ευρώπης κι αξίζουν συγχαρητήρια από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».
Από την πλευρά του ο Κέι Σι Ρίβερς στάθηκε στην εξουδετέρωση του Σπανούλη:
«Είναι φοβερό που φτάσαμε μέχρι τέλους. Παλέψαμε σε όλο το ματς και νομίζω πως είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για όλα τα παιδιά, αλλά και τους Ρέγες, Ρούντι που έφτασαν για δεύτερη φορά σε τελικό. Είναι η πρώτη μου χρονιά στη Ρεάλ και τελικά κατακτήσαμε το τρόπαιο. Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε αυτό το σύνολο, είναι δύσκολο να βρω λόγια να περιγράψω τη χαρά μου. Σε όλο το ματς κυρίως είχα το μυαλό μου να παίξω άμυνα πάνω στον Σπανούλη και με τη βοήθεια των συμπαικτών μου, τα κατάφερα».
Γιουλ: «Η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου»
Τον ευρωπαϊκό τίτλο στο μπάσκετ με την Ρεάλ πανηγύρισε ο Σέρχιο Γιουλ μετά από δύο χαμένους τελικούς.
Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον τελικό ο άσος της Ρεάλ τόνισε:
«Αυτή ίσως είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος. Η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά όλο το τριήμερο. Νομίζω πως το αξίζαμε, αλλά μερικές φορές η λογικά δε χωρά στον αθλητισμό. Έπρεπε να δουλέψουμε πιο σκληρά από ποτέ κι να ‘μαστε! Παίξαμε σκληρά και τα πήγαμε πολύ καλά στο ριμπάουντ. Ξέραμε πως θα ήταν μία σκληρή αναμέτρηση και πως ο Ολυμπιακός ποτέ δε σκέφτεται πως έχασε πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Προηγηθήκαμε με 10 πόντους, επέστρεψαν, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε!».
Ροντρίγκεθ: «Υπήρχε φόβος αλλά το πήραμε»!
Δεν περίμενε την έκταση της διαφοράς στο σκορ για τη νίκη της Ρεάλ επί του Ολυμπιακού ο Σέρχι Ροντρίγκεθ που δήλωσε μετά τον τελικό της Ευρωλίγκας:
«Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να νικήσουμε τον Ολυμπιακό με τόσους πόντους. Είχαμε πολλή πίεση, αλλά και ενθουσιασμό, με την καλή του μορφή. Επίσης, είχαμε και μία μικρή φοβία, λόγω των δύο προηγούμενων χαμένων τελικών. Ήταν καταπληκτικό που νικήσαμε με αυτό τον τρόπο. Πήραμε τα ριμπάουντ και παίξαμε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Σπανούλη. Ήταν μία ομαδική νίκη και τώρα θα πάμε να το γιορτάσουμε. Δεν μπορώ να περιμένω να πάρω το τρόπαιο στα χέρια μου».

Σχετικά άρθρα