Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Ελπίδες για τη θεραπεία της λεύκης με τη βοήθεια του φαρμακοποιού
Ελπίδες για τη θεραπεία της λεύκης με τη βοήθεια του φαρμακοποιού  thumbnail

Ελπίδες για τη θεραπεία της λεύκης με τη βοήθεια του φαρμακοποιού


Ένας Έλληνας βρίσκεται πίσω από το φάρμακο που θεραπεύει την ανίατη ασθένεια, που προσβάλλει το 1- 2% του πληθυσμού της γης.Ο δερματολόγος – φαρμακολόγος, Δρ Παναγιώτης Τσόγκας, μετά από 20ετή έρευνα, ανακάλυψε ότι με τη χρήση γαληνικών φαρμάκων* και με εξατομικευμένη θεραπεία, η θεραπεία της λεύκης μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Κλειδί στη θεραπεία αυτή θεωρείται η αύξηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας του ανοσοποιητικού, η οποία εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, στις οποίες οφείλονται οι λευκές κηλίδες. Τέτοιες ουσίες είναι η κουρκουμίνη, η καψαϊκίνη το μαύρο πιπέρι, το λινέλαιο, κτλ.


Ο πρωτοπόρος επιστήμονας που πρόσφατα πατένταρε διεθνώς την εφεύρεση του, άνοιξε ιατρείο στην Αθήνα στο οποίο και εφαρμόζει τη νέα θεραπεία. Έχοντας ως στόχο ζωής τη θεραπεία της ασθένειας, ο Δρ Τσόγκας σχεδιάζει σύντομα να ανοίξει κέντρα αντιμετώπισης της λεύκης ( vitiligo-center) και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Τι είναι η Λεύκη


Η λεύκη οφείλεται σε μια γονιδιακή ανωμαλία και έχει τόσο κληρονομικά όσο και πολυπαραγοντικά αίτια. Η ασθένεια αλλοιώνει τη σύνθεση και διανομή της μελανίνης ή αλλάζει τη βιολογία του μελανοσώματος (μεταφορά – βιογένεση – μελανοποίηση). Προσβάλλει τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, ανεξαρτήτως φωτότυπου, φυλής και ηλικίας.


Στους περισσότερους πληθυσμούς της γης εμφανίζεται με συχνότητα 0,1-2%. Ωστόσο, σε περιοχές του πλανήτη με γενετικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις όπως η Ινδία και η Ν. Αμερική, φτάνει ακόμη και το 8,8%.


Αυτό που γνωρίζουμε επίσης είναι ότι η λεύκη είναι συνηθισμένη σε άτομα με άλλες αυτοάνοσες νόσους.


Τα ακριβή της αίτια ωστόσο, παραμένουν αδιευκρίνιστα.


* Τα γαληνικά σκευάσματα είναι φαρμακοτεχνικές μορφές που παρασκευάζονται στο εργαστήριο του φαρμακείου από τον υπεύθυνο φαρμακοποιό κατόπιν εντολής, συνταγής και οδηγίας του θεράποντος ιατρού. Εφαρμόζεται επιστημονική φαρμακοτεχνική πρακτική κατά την ανάμιξη επιλεγμένων και εξειδικευμένων εκδόχων-φορέων με δραστικά συστατικά, ιδιοσκευάσματα ή συνδυασμό αυτών, με αποκλειστικό στόχο την θεραπευτική δράση.


virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X