Όριο για Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς ο Παπαμιχαήλ

Την καλύτερη εμφάνιση Ελληνα αθλητή σε Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην πραγματοποίησε σήμερα στη Μούρθια της Ισπανίας, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.
Ο κορυφαίος Ελληνας βαδιστής συνεπής με τη διάκριση σε όλες τις μεγάλες διοργάνωσης διένυσε τα 50χλμ βάδην σε 3 ώρες 51.38 σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, στην απόσταση και κατέλαβε την έβδομη θέση. Ο αθλητής του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου εξασφάλισε τη συμμετοχή του τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου όσο και τους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο Ντε Ζανέιρο. Η κούρσα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, καθώς περισσότεροι από πέντε αθλητές τερμάτισαν σχεδόν μαζί. Νικητής με 3.43.22 ήταν ο Μιχαήλ Ρίχοβ (Ρωσία).
“Παρά το γεγονός ότι η διαδρομή ήταν 1.000 μ. και αυτό είναι αρκετά κουραστικό, βγήκε ένας καλός αγώνας. Στόχος μου ήταν να πιάσω το όριο, τελικά βγήκε μια ακόμη καλύτερη επίδοση γεγονός, που με ευχαριστεί. Η κούρσα που έκανα ήταν αρκετά συντηρητική”, είπε ο Παπαμιχαήλ και συμπλήρωσε: “Από την αρχή της σεζόν ο στόχος ήταν τα 20χλμ βάδην. Τώρα αν στο Πεκίνο αποφασίσουμε να κάνουμε και 50χλμ., θα το δούμε. Αυτό που εγώ ήθελα ήταν να πετύχω το όριο για τους Ολυμπιακούς”.
Την ευκαιρία να πετύχει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου έχασε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που ήταν 28η στα 20χλμ βάδην με 1.35.00. Παρόλα αυτά η αθλήτια του Θανάση Δεληγιάννη έλυσε από νωρίς ένα…άλλο πρόβλημα, καθώς έβγαλε εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.
“Γενικώς ήταν πολύ καλός αγώνας. Δεν ξέρω γιατί δεν μου βγήκε, ωστόσο είμαι πολυ ικανοποιημένη, που για μία ακόμη φορά φέτος σημείωσα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χρονικά έχω τα περιθώρια να κυνηγήσω το όριο για το Πεκίνο, ωστόσο δεν ξέρω αν θα το κάνω ή αν θα επιλέξω να ξεκουραστώ και να συνεχίσω την προετοιμασία μου για το Ρίο”, είπε η Ντρισμπιώτη.
Στα 10χλμ. εφήβων ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης δεν κατάφερε να κάνει την κούρσα, που θα ήθελε, καθώς ακυρώθηκε στη συμπλήρωση των 5χλμ.

Σχετικά άρθρα