Μπουρούσης: «Δεν χαίρονται πολλοί»…

Ελληνική ομάδα δεν κατέκτησε τον τίτλο της Ευρωλίγκας. Το τρόπαιο, ωστόσο, σήκωσαν ελληνικά χέρια. Εκείνα του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος, ωστόσο δηλώνει στο pamesports.gr: «Δεν χαίρονται πολλοί, αλλά κακίες δεν κρατάμε».
Ο 32χρόνος σέντερ χαρακτηρίζει τον εαυτό του πολύ τυχερό που είναι μέλος της Ρεάλ και γιατί κατάφερε να πάρει τον πρώτο τίτλο Ευρωλίγκας στην καριέρα του, επισημαίνοντας ότι: «Δεν πέρασα και λίγα μέχρι να φτάσω μέχρι εδώ». Τονίζει ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμη ότι στέφθηκε για πρώτη φορά Πρωταθλητής Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο κόντρα στον Ολυμπιακό και εξηγεί πως έφτασε η «Βασίλισσα» στην κορυφή της Γηραιάς Ηπείρου μετά από 20 χρόνια.
–         Έγινες για πρώτη φορά Πρωταθλητής Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο…
«Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Παίζω πολλά χρόνια στην Ευρωλίγκα, προέρχομαι από τρεις αποτυχημένες χρονιές. Είμαι τυχερός που είμαι μέλος αυτού του συλλόγου, που μετά από 20 χρόνια κατάφερε να πάρει τίτλο Ευρωλίγκας».
–         Η μοίρα έφερε να πάρεις τον πρώτο τίτλο Ευρωλίγκας στην καριέρα σου απέναντι στον Ολυμπιακό…
«Αυτό ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Το σκεφτόμουν από την Παρασκευή (16/5) που προκριθήκαμε και εμείς και ο Ολυμπιακός στον τελικό. Είμαι πολύ τυχερός που έφτασα μέχρι εδώ. Δεν πέρασα και λίγα»…
–         Τι άλλαξε σε σχέση με την περασμένη σεζόν στην Ρεάλ;
«Θεωρώ ότι η εμπειρία που αποκομίσαμε από τον τελευταίο τελικό που χάσαμε, από την Μακάμπι Τελ Αβίβ αν και φαβορί, ότι από την αρχή της σεζόν δεν αγχωθήκαμε πάρα πολύ, πως δεν το βάλαμε κάτω δύο φορές που ο Ολυμπιακός έκανε ανατροπή στο σκορ, όλα αυτά μας βοήθησαν να πάρουμε τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός ξέρουμε ότι είναι πολύ καλή ομάδα και ότι δεν τα παρατάει. Παίξαμε καλές άμυνες στον Βασίλη Σπανούλη και στον Γιώργο Πρίντεζη και πραγματικά τα δώσαμε όλα».

–         Βοήθησε ότι παίζατε στην έδρα της;
«Σίγουρα βοήθησε».
–         Είχατε και μεγάλη πίεση, όμως, λόγω της αποτυχίας της ποδοσφαιρικής ομάδας να προκριθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ…
«Προσπαθήσαμε όλοι μας να αποφύγουμε να το σκεφτόμαστε και το συζητάμε, αλλά είναι αλήθεια ότι στην άκρη του μυαλού μας υπήρχε»…
–         Ελληνική ομάδα δεν πήρε τον τίτλο, αλλά το τρόπαιο της Ευρωλίγκας το σήκωσαν ελληνικά χέρια…
«Εντάξει δεν χαίρονται πολλοί, αλλά δυστυχώς έτσι έγινε. Κακίες δεν κρατάμε».
–         Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού τι είπες στους παίκτες;
«Συγχαρητήρια τους είπα. Πάνω από όλα είμαστε φίλοι. Είμαστε συμπαίκτες με κάποιους στην Εθνική και τους ευχήθηκα καλή συνέχεια στο Πρωτάθλημα».
–         Την επόμενη σεζόν πάλι εδώ; Μαδρίτη;
«Βέβαια αφού έχω συμβόλαιο».
 
 

Σχετικά άρθρα