Στη φυλακή δημοσιογράφοι στο Κατάρ

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αγγλία, το γεγονός πως τέσσερις δημοσιογράφοι του BBC προφυλακίστηκαν στο Κατάρ, θέμα που ερευνά και η FIFA… Με την κυβέρνηση της χώρας να κάνει λόγο για καταπάτηση εδάφους.

Να αναφέρουμε πως οι ρεπόρτερ πήγαν στην χώρα του περσικού κόλπου, καθώς τους είχε προσκαλέσει ο πρωθυπουργός του Κατάρ, για να δουν από κοντά τις συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις που προορίζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Βλέπετε, στο παρελθόν είχε γραφτεί αρνητικά ρεπορτάζ για την χώρα, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα!

Μόνο που οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο Κατάρ, τους περικύκλωσαν οκτώ οχήματα και δώδεκα αξιωματικοί ασφαλείας, που τους οδήγησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα! Φέρεται μάλιστα να μπήκαν και σε κρατητήριο, όπου και αναμένεται να μείνουν συνολικά δύο μέρες, όταν και λογικά συνέχεια θα αφεθούν ελεύθεροι!

Όπως είπαμε, θέση για το θέμα πήγε και η κυβέρνηση του Κατάρ! Υπεραμύνθηκε του γεγονότος και της κατάστασης, κάνοντας λόγο για καταπάτηση εδάφους!!! Αφήνοντας τους Άγγλους με ανοιχτό το στόμα…

Σχετικά άρθρα