Αναστασίου: «Δεν υπάρχει φαβορί»

Ενόψει της πρεμιέρας των play offs της Super League ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε πως οι ομάδες που συμμετέχουν στο μίνι πρωτάθλημα είναι στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού στη NOVA:
Για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play off: «Όλες οι ομάδες είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο. Όχι, δεν θα έλεγα ότι υπάρχει φαβορί. Ουσιαστικά δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά και έχουν πιθανότητες. Θα παίξουν μεγάλο ρόλο οι λεπτομέρειες και η τύχη, γιατί σίγουρα σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται και η τύχη. Οι συνθήκες δεν θα είναι ιδανικές λόγω της αλλαγής της θερμοκρασίας, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι σωματικά και ψυχολογικά για να ανταπεξέλθουμε».
Για τα αρκετά προβλήματα τραυματισμού του τελευταίου καιρού: «Από την αρχή της σεζόν είχαμε αρκετά προβλήματα. Αν δούμε την πορεία της ομάδας βάσει των προβλημάτων που είχαμε, θα έλεγα ότι τα πήγαμε πολύ καλά. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να προκύψει κάτι. Σαν ομάδα έχουμε βάθος πλέον και μπορούμε να στηριχθούμε. Έχουν ανταποκριθεί πλήρως οι παίκτες που έχουν κληθεί να γεμίσουν την ομάδα , τα κενά. Για εμάς είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και αν προκύψει κάποιο πρόβλημα θα είναι κάτι που δεν θα μπορούμε να αλλάξουμε. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε, ώστε να κάνουμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο».
Για το πόσο σημαντικό είναι ένα καλό ξεκίνημα: «Μια νίκη εκτός έδρας απέναντι στον Αστέρα, σίγουρα θα είναι το ιδανικό ξεκίνημα. Όμως ο Αστέρας έχει δείξει ότι ειδικά εντός έδρας είναι μια ομάδα αρκετά επικίνδυνη και δύσκολη. Πιστεύω ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο η συγκέντρωση και η υπομονή, αλλά από εκεί και πέρα το ρόλο τους θα παίξουν ακόμα η ικανότητα και η ποιότητα κάποιων παικτών, όπως και η τύχη. Είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες το ξεκίνημα. Με μια ήττα μείνεις πίσω , σε συνδυασμό και ανάλογα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά».
Για το δεύτερο ημίχρονο στη Λεωφόρο που ήταν πολύ κακό: «Ήταν ένα από τα χειρότερα μας παιχνίδια. Παρ’ όλα αυτά δεν χάσαμε και αυτό μπορεί να λέει κάτι. Από την άλλη μπορεί να μην λέει και τίποτα. Ο Αστέρας παίζει ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι οι ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο μας ταιριάζουν. Πιστεύω ότι η εικόνα μας θα είναι εντελώς διαφορετική στο παιχνίδι της Τετάρτης, συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι στη Λεωφόρο».
Για το αν χρειάζεται προσοχή κάποιος συγκεκριμένος παίκτης του Αστέρα: «Έχει παίκτες αρκετά δημιουργικούς και ικανούς. Οι πλάγιοι τους είναι πολύ καλοί στο ένας με έναν. Θέλουν προσοχή. Ειδικά στις στημένες φάσεις που έχουν αρκετό ύψος. Έχουν αρκετούς παίκτες που μπορεί να σου κάνουν τη ζημιά. Ο Μπαράλες αποτελεί μια ξεχωριστή λύση για τον Αστέρα. Μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, ειδικά στον αέρα και από το πουθενά».
Για τα μεταγραφικά: «Μεταγραφικά δεν θέλω να πω κάτι. Υπάρχουν άνθρωποι που τα τρέχουν αυτά τα θέματα. Υπάρχει επικοινωνία, έχω ζητήσει κάποια πράγματα. Αυτό που μετράει για εμάς είναι τα play off. Θέλω η προσοχή μου, αλλά και των παιδιών να είναι καθαρά εκεί».
Για το αν επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές από τα όσα ακούγονται, όπως ο Καρέλης που κάνει καλή σεζόν: «Ο συγκεκριμένος δεν επηρεάζεται. Είναι παιδί που καταλαβαίνει αρκετά καλά κάποια πράγματα. Καταλαβαίνει το επίπεδο ετοιμότητας του. Ξέρει τι του έχει προσφέρει ο Παναθηναϊκός και τι μπορεί να του προσφέρει. Από εκεί και πέρα είναι συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στον στόχο που έχει με τον Παναθηναϊκό. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω κανένα θέμα, ξέρω ότι θα είναι αυτός που πρέπει».

Σχετικά άρθρα