Αρχική / More / Αθλητικά / Κάλας: «Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα και θα ανέβουμε»
Κάλας: «Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα και θα ανέβουμε» thumbnail

Κάλας: "Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα και θα ανέβουμε"

Ο Άλεξ Κάλας μίλησε για το θέμα της εκκαθάρισης αλλά και αυτό της ανόδου του Άρη, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι περαστικός από την ομάδα καθώς ο Άρης είναι "μαγαζί γωνία".
Ο Άλεξ Κάλας είπε ότι έχει ζητήσει ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή ενώ απάντησε και στην κριτική την οποία έχει δεχθεί.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Libero 107,4:
Για την άνοδο, την εκκαθάριση και τις επόμενες κινήσεις του: "Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσω με τον κόσμο του Άρη. Οι δύο στόχοι είναι στον δρόμο της επίτευξης. Δεν θέλω να δώσω ψεύτικές ελπίδες. Ο πρώτος δεν επιτεύχθηκε μέσω της 2ης θέσης όπως θέλαμε, αλλά υπάρχει ένα πολύ πιθανό σενάριο να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Έχουμε πάρει μέτρα για αυτό. Ετοιμάζουμε ένα συγκεκριμένο έγγραφο για την ΕΠΟ, την Φούτμπολ Λιγκ, τον Πρωθυπουργό και τον κ. Κοντονή. Θέλουμε να τους μεταφέρουμε της ανησυχίες και τα δικαιώματα μας. Θα το υπογράψουν και οι εκπρόσωποι των άλλων ομάδων, για να υπάρξει η απαιτούμενη προσοχή στο δίκαιο αίτημα μας.
Ένα ακόμη κομμάτι που δουλεύουμε είναι να υπάρχει και η γνωμοδότηση ειδικού αθλητικού δικαίου και αυτό θα το στείλουμε μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Ο Άρης μπαίνει μπροστά και είναι φυσιολογικό. Η επιστολή αυτή θα περιλαμβάνει, εκτός της γνωμοδότησης, το δεδικασμένο του 2013 και το άρθρο του ΚΑΠ που αναφέρει ότι την επόμενη σεζόν, οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην Φούτμπολ Λιγκ πρέπει να είναι 20. Η δικαιοσύνη είναι δικαιοσύνη, αλλά επειδή έχουμε καεί στο παρελθόν, ο Άρης πρέπει να μπει μπροστά και να το κυνηγήσει.
Εκτός όλων των άλλων, έχω ζητήσει ραντεβού με τον κ. Κοντονή. Περιμένω την ειδοποίηση και από την στιγμή που θα καθοριστεί το ραντεβού, μέσα σε 48 ώρες θα είμαι στην Ελλάδα".
Για την εκκαθάριση: "Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα που δημιουργήσαμε. Η εταιρία πλέον είναι υπό εκκαθάριση. Έχει μπει μία σημαντική βάση από τους κ.κ. Γρόλλιο και Ρούσσο. Αυτοί ηγούνται της διαδικασίας. Δεν είμαστε πίσω χρονιά, αλλά υπάρχει μια διαδικασία που θα κρατήσει 90 μέρες. Θα προσπαθήσουμε να την ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, θα προκύψουν όμως και καθυστερήσεις από την στιγμή που υπάρχουν πιστωτές. Πιστεύω όμως ότι θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και θα γίνει η σύσταση της νέας ΠΑΕ. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπήρξε η έγκριση από το Δημόσιο και έτσι η ομάδα είναι υπό εκκαθάριση".
Αν κρίνει λανθασμένη την επιλογή του Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, αντί να αναλάβει ο αδελφός του την ομάδα: "Όταν ξεκίνησε η όλη διαδικασία, αυτό που έπρεπε να κάνει ο Άρης, ήταν να οργανωθεί σε πολλούς τομείς. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να έχω έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης και δεν θα μπορούσε κάποιος που ξοδεύει πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο, να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα. Δεν είμαι περαστικός από τον Άρη. Πρέπει να υπάρχει οργάνωση. Ο Άρης είναι όπως λέμε όλοι, μαγαζί γωνία, αλλά χωρίς οργάνωση δεν θα υπάρχουν τα αποτελέσματα που πρέπει. Ο Σίνισα είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Είναι κομμάτι του πρότζεκτ που τρέχουμε. Το επίπεδο ανέβηκε αγωνιστικά, αλλά υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα με την Δόξα Δράμας. Είμαι Άρης από 3 ετών. Μεγάλωσα κοντά στο γήπεδο. Δεν θέλω να λαϊκίσω. Το βλέπω ως αποστολή".
Συνεχίζοντας για τον Ντομπρασίνοβιτς, ο Αλεξ Κάλας υπογράμμισε: "Δεν ήταν λάθος επιλογή. Την Κυριακή όλοι βλέπουν ποδόσφαιρο και την επόμενη έχουν την δυνατότητα να σχολιάζουν. Έτσι είναι στην Αμερική και σίγουρα στην Ελλάδα. Ο Άρης δεν είναι πείραμα. Επιλέγουμε χαρακτήρες. Ήμασταν δίπλα στον Σίνισα και δεν ήταν λανθασμένη επιλογή".
Για το χρέος που βρήκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα όταν ανέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο: "Αρνούμαι να πω ότι είμαι θύμα. Πάντα όλοι το παίζουμε θύματα. Αρνούμαι να το κάνω. Πάντα υπάρχουν δικαιολογίες από τους επόμενους, όχι όμως από μένα. Ηξερα ότι υπάρχει χρέος, αλλά έπρεπε να το πληρώσω. Ξέρω το νούμερο. Υπάρχει νομική ομάδα, αλλά δεν πρόκειται να κερδίσω κάτι από αυτό. Ηταν ένα πρόβλημα, αλλά πληρώθηκε και τελείωσε".
Για τα χρήματα που έχει βάλει μέχρι στιγμής στην ομάδα: "Όταν θα έρθω στην Ελλάδα, θα φέρω αποδεικτικά για όλα τα εμβάσματα. Είχα υποσχεθεί ότι θα βάλω 500 χιλιάδες ευρώ και είμαστε κοντά σε αυτό το νούμερο. Μέχρι στιγμής, έχουν μπει περίπου 445 χιλιάδες ευρώ".
Για το αν νιώθει κάπως εκτεθειμένος για τους Σανιά και Ν’ Λουντούλου: "Θα ομολογήσω ότι είμαι ένοχος. Όλοι δικαιούμαστε μία δεύτερη ευκαιρία. Είναι μία ειδική περίπτωση. Ίσως έκανα λάθος. Έκανα μία εκτεταμένη συζήτηση για τους δύο παίκτες με τον αδελφό μου. Θα δούμε που βρισκόμαστε. Είναι μπερδεμένη η κατάσταση στα αποδυτήρια, αλλά θα την ξεκαθαρίσουμε σύντομα. Δεν πρέπει βέβαια να βιαζόμαστε, γιατί ενδεχομένως να υπάρξουν και μπαράζ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε υπομονή, αν και αυτοί έχουν δοκιμάσει την δική μας μέχρι θανάτου".
Για τους Χένες και Φόιχτ: "Ήμουν με τον Φόιχτ τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Συζητήσαμε αρκετά, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι μέχρι να ανέβει η ομάδα. Αν τα καταφέρει, τότε θα έχουμε μία καλή ιστορία και εξέλιξη".
Για την περίπτωση παραμονής στην Γ’ Εθνική: "Δεν πρόκειται να γίνει. Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα για να βρεθούμε στην Φούτμπολ Λιγκ".
Για την συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή: "Είναι ένα ραντεβού το οποίο θέλουμε. Το περιμένουμε την άλλη εβδομάδα, διότι το πρόγραμμα του Υπουργού είναι φορτωμένο. Ενδεχομένως θα πρέπει να είναι και ο Χρήστος Γρόλλιος μαζί, για να συζητήσουμε κάποια εξειδικευμένα ζητήματα".
Για την κριτική που δέχεται ο ίδιος και ο αδελφός του: "Ο κόσμος τα βάζει με όλους και ειδικά με αυτούς που ηγούνται μίας κατάστασης. Και εγώ το ίδιο θα έκανα, αλλά πρέπει να ελέγξω τα συναισθήματα μου. Στον 2ο γύρο χάσαμε πέντε βαθμούς. Αν χάναμε τους ίδιους και στον 1ο γύρο, θα είχαμε 80 και θα μιλούσαμε για μία καλή σεζόν. Οταν όμως δεν έχει τα λεφτά, δεν έχεις και το αποτέλεσμα. Στο τελευταίο ματς είχαμε κακή εμφάνιση. Πήραμε καλούς παίκτες, αλλά ψάχνουμε και χαρακτήρες. Θέλουμε ανθρώπους να αναλάβουν ρόλους μέσα στην ομάδα".
Για τις πολλές αρμοδιότητες του αδελφού του στην ομάδα: "Είναι εμφανές αυτό. Δεν είναι Σούπερμαν. Δεν μπορεί να τα έχει όλα πάνω του και αυτό πρέπει να διαφοροποιηθεί. Το μοντέλο προπονητή-μάνατζερ ακολουθείται στην Αγγλία και αυτό θέλω να εφαρμοστεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι εξαιρετικός προπονητής. Κάποιοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη, αλλά αυτή είναι η δική μου".
Και συνέχισε: "Παίρνουμε κάποια παιδιά 18-22 ετών. Εμείς θα ακούσουμε αυτά ή εκείνα εμάς; Μπορεί να γίνεσαι πιεστικός πολλές φορές στον γιο σου για παράδειγμα, αλλά το κάνεις για να τον βοηθήσεις. Το παιδί το τιμωρείς για το καλό του".
Κλείνοντας είπε: "Ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Δεν ζητάω ούτε πίστωση χρόνου, ούτε υπομονή".
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X