Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ για το bitcoin καταγγέλλει τo “Πρώτο Θέμα” – Συκοφαντικά τα όσα γράψατε για τον Βαρουφάκη
Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ για το bitcoin καταγγέλλει τo “Πρώτο Θέμα” - Συκοφαντικά τα όσα γράψατε για τον Βαρουφάκη thumbnail

Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ για το bitcoin καταγγέλλει τo “Πρώτο Θέμα” – Συκοφαντικά τα όσα γράψατε για τον Βαρουφάκη

Κακοήθη και συκοφαντικά χαρακτηρίζει τα όσα έγραψε το “Πρώτο Θέμα” για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο Κωνσταντίνος Μουρατίδης, δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Bitcoin and Digital Economy» μέρος του οποίου αναρτήθηκε στο site της εφημερίδας.


Όπως αναφέρει ο κ. Μουρατίδης, τα γραφόμενα του Πρώτου Θέματος αποτελούν ντροπή για το λειτούργημα του δημοσιογράφου, ενώ όπως σημειώνει, το άρθρο είναι ψευδές, “διαστρεβλώνει την αλήθεια και προσβάλλει προσωπικότητες και υπολήψεις χωρίς στοιχεία”.


 


Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:


“Καλησπέρα, ονομάζομαι Κωνσταντίνος Μουρατίδης και είμαι ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ ''Bitcoin and Digital Economy''.


Καταγγέλω ότι στο άρθρο σας ''Δείτε τον Βαρουφάκη να "διαφημίζει" την χρήση του bitcoin!'' χρησιμοποιήσατε ψευδή στοιχεία για το πρόσωπό μου, αλλά και το πρόσωπο του κυρίου Βαρουφάκη.


Καταρχάς δεν είμαι Λέκτορας Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ (!) αλλά πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. To ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στο πλαίσιο εκπόνησης της πτυχιακής μου εργασίας και βαθμολογήθηκε με άριστα από τους επιβλέποντες καθηγητές.


Σκοπός της εργασίας ήταν η παρουσίαση των δυνατοτήτων του Βitcoin και το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί σε οικονομικό-κοινωνικό επίπεδο, μαζί με όλα τα θετικά και αρνητικά του. Σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί ''διαφήμιση'' του Bitcoin, άλλωστε αυτό το κατάλαβε κάθε νοήμων άνθρωπος που είδε το ντοκιμαντέρ από την αρχή ως το τέλος, χωρίς αποκομμένες ατάκες.


Κατ' επανάληψη στο άρθρο σας αποκόψατε κομμάτια του βίντεο και τα χρησιμοποιήσατε μεμονωμένα με σκοπό να εξαγάγετε ψευδή συμπεράσματα. έτσι ώστε το τελικό νόημα να εμφανίζεται σοβαρά παραποιημένο.


Γράφετε ότι ο κ. Βαρουφάκης ''προπαγανδίζει το Bitcoin'' και ότι μετατρέπεται σε θιασώτη και κήρυκα της "γκρίζας" οικονομίας που αποτελεί το γόνιμο έδαφος για την άνθηση της φοροδιαφυγής'' τη στιγμή που αναφέρει ότι το μοντέλο του Bitcoin δεν είναι βιώσιμο και το κράτος δε θα μπορεί να επιβάλλει τη φορολόγησή του. Εντέχνως επιλέξατε να το αποκρύψετε.


Γράφετε επίσης ότι στο βίντεο ''προπαγανδίζεται η ανάγκη επικράτησης των bitcoins ως "απάντηση" στις τράπεζες και στους τραπεζίτες'' ενώ το ντοκιμαντέρ κλείνει με το συμπέρασμα ότι ουδέποτε θα μπορέσει να αντικαταστήσει τη λειτουργία των τραπεζών. Μάλλον δεν είδατε καλά.


Ακόμη αναφέρετε, ''σε κάθε περίπτωση, προκαλεί σοβαρές απορίες πως ο υπουργός Οικονομικών μιας ευρωπαϊκής χώρας που περνά δύσκολες ώρες και βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας διαθέτει χρόνο για να συμμετάσχει στην παραγωγή ενός προπαγανδιστικού βίντεο μαζί με… κουκουλοφόρους που "ονειρεύονται" μέσα από το αμφιλεγόμενο σύστημα των διαβόητων bitcoins να ανατρέψουν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα'' . Η συνέντευξη με τον κ. Βαρουφάκη για το ντοκιμαντέρ έγινε ένα χρόνο πριν γίνει Υπουργός, όταν ήταν ακόμα καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Austin, στο Τέξας και προφανώς δε διέθεσε το χρόνο του ενώ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Ακόμη, στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν έγκριτοι οικονομολόγοι και επιστήμονες της πληροφορικής, αλλά μάλλον επιλέξατε να δείτε μόνο τον κουκουλοφόρο.


Σε κάθε περίπτωση τα γραφόμενά σας είναι κακοήθη και συκοφαντικά και αποτελούν ντροπή για το λειτούργημα του δημοσιογράφου, το οποίο ορκιστήκαμε να υπηρετήσουμε. Επειδή λοιπόν το άρθρο σας είναι ψευδές, διαστρεβλώνει την αλήθεια και προσβάλλει προσωπικότητες και υπολήψεις χωρίς στοιχεία, σας καλώ να το αποσύρετε διαφορετικά επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.


Κωνσταντίνος Μουρατίδης"

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X