Ρολό μοσχάρι,εύκολο και ιδανικό για κάθε περίσταση!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>2,5 κιλά μοσχάρι νουά για ρολό</li>
<li>αλάτι</li>
<li>2 κούπες κόκκινο κρασί</li>
<li>½ κούπα ξύδι από κόκκινο κρασί</li>
<li>2+1 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες</li>
<li>1 καρότο σε λεπτές φέτες</li>
<li>10 γαρύφαλλα ολόκληρα</li>
<li>8 ολόκληρους κόκους πιπεριού</li>
<li>3 φύλλα δάφνης</li>
<li>3 κλωνάρια θυμάρι</li>
<li>2 κλωνάρια μαϊντανό</li>
<li>2+2 κ.σ. βούτυρο</li>
<li>4 φέτες μπέικον κομμένες σε λεπτές λωρίδες</li>
<li>3 κ.σ. αλεύρι</li>
<li>2 κ.σ. ζάχαρη</li>
<li>½ κούπα σταφίδες ξανθές</li>
<li>χυμός από ½ λεμόνι</li>
<li>2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Αλατίζουμε πολύ καλά το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ.</li>
<li>Βάζουμε το κρασί, το ξύδι, ένα κρεμμύδι, το καρότο, τις δάφνες, τα γαρλυφαλλα, το πιπέρι, τη δάφνη, το θυμάρι και το μαιντανό και ένα λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και το φέρνουμε σε βρασμό.</li>
<li>Αδειάζουμε πάνω στο κρέας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 5 πέντε μέρες γυρίζοντας το κρέας 2 φορές την ημέρα.</li>
<li>Τέλος αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα την οποία κρατάμε και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Την μαρινάδα την περνάμε από σίτα και κρατάμε 5 κούπες από αυτή. Επίσης κρατάμε όλα τα λαχανικά της μαρινάδας.</li>
<li>Σε ένα πολύ μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο και σε αυτό τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να βγάλει το λίπος του και να τραγανίσει.</li>
<li>Το αφαιρούμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και στο βούτυρο και το λίπος σοτάρουμε καλά το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε το κρέας σε ένα ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.</li>
<li>Στο τηγάνι σοτάρουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις 5 κούπες μαρινάδας και τα λαχανικά που κρατήσαμε στο ταψί μαζί με το κρέας και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.</li>
<li>Ψήνουμε στο φούρνο για δυόμισι ώρες.</li>
<li>Σουρώνουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ.</li>
<li>Το κρέας το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.</li>
<li>Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο να λυώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.</li>
<li>Προσθέτουμε τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει, το χυμό λεμονιού και τις σταφίδες.</li>
<li>Μαγειρεύουμε μέχρι να πυκνώσει ελαφρά η σάλτσα και να δέσει για περίπου 10 λεπτά.</li>
<li>Σερβίρουμε το κρέας σε φέτες μαζί με τη σάλτσα, το μπέικον και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. </li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα