Στιγμές ιστορίας: Κόντρα «ηλικίας» 75 ετών

Η ενότητα στιγμές ιστορίας της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΑΕΚ “θυμήθηκε” με αφορμή το αυριανό παιχνίδι της “Ένωσης” με τον Ολυμπιακό Βόλου, παλαιότερες κόντρες ανάμεσα στις δύο ομάδες…

Αναλυτικά:

“Αν και πέρασαν 75 χρόνια από την πρώτη φορά που η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός Βόλου συναντήθηκαν σε επίσημο αγώνα (νίκη της ΑΕΚ με 5-1 για το Κύπελλο Ελλάδας στις 24/3/1940) οι μεταξύ τους αναμετρήσεις δεν είναι πολλές. Η αυριανή τους συνάντηση στο ΟΑΚΑ για το play-off της Football League 2014-15 θα είναι η 30η της ιστορίας (στις έδρες και των δύο ομάδων) και με αυτή συνεχίζεται μια παράδοση που λέει ότι οι δύο ομάδες συγκρούονται λίγες φορές, αλλά σε όλες τις δεκαετίες.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει σημειώσει κάποιες αξιοσημείωτες επιτυχίες στην Αθήνα, όπως το 0-1 για το Κύπελλο του 1955 (μία εβδομάδα μετά από τον μεγάλο σεισμό που είχε πλήξει την πόλη του Βόλου και που είχε αναγκάσει τους παίκτες του Ολυμπιακού να μένουν σε αντίσκηνα, όπως οι περισσότεροι συμπολίτες τους) και το 0-4 του 2011 –ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε έκπληξη αλλά και πολύ θόρυβο- αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που τις υπόλοιπες φορές επικρατούσε. Και συνήθως με μεγάλα σκορ.

Το 5-1 του 1968 για το πρωτάθλημα (με τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου τον μετέπειτα πρόεδρο της ΑΕΚ Στράτο Γιδόπουλο) το 6-1 του Κυπέλλου το 1971, το 4-0 για το πρωτάθλημα και το 9-1 του 2001 για το Κύπελλο (με ένα εκπληκτικό γκολ του Βασίλη Τσιάρτα από πενήντα μέτρα!) ήταν οι μεγαλύτερες σε έκταση νίκες της ΑΕΚ. Τελευταία επίσκεψη της ομάδας του Βόλου στο ΟΑΚΑ ήταν ο αγώνας για τα πλέι οφ του 2011, τον οποίον η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0″.

Σχετικά άρθρα