Όταν ο μικρός… Ζιντάν δεν έγινε «Ζιζού» (videos)

Ο Λούκα Ζιντάν, γιος του μεγάλου «Ζιζού», τα έκανε… όλα στον ημιτελικό του EURO/UNDER 17 με την εθνική Παίδων της Γαλλίας κόντρα στο Βέλγιο, αλλά δεν έγινε… Πανένκα, όπως είχε κάνει ο πατέρα του!
Το ματς έληξε 1-1 στα 80 λεπτά και οι δυο ομάδες πήγαν απευθείας στα πέναλτι. Στην… ρώσικη ρουλέτα, ο νεαρός τερματοφύλακας απέκρουσε τρεις εκτελέσεις, των Κρίστοφ Γιάνσενς, Λένερντ Ντάνιλς και Ισμαΐλ Αζαουί και έτσι οι «πετεινοί» πέρασαν στον μεγάλο τελικό (η τελική φάση διεξάγεται στην Βουλγαρία)!
Μόνο που ο «μικρός» Ζιντάν κλήθηκε και αυτός να εκτελέσει πέναλτι! Το έκανε αλά… Πανένκα, και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Λούκα Ζιντάν προσπάθησε να μιμηθεί τον πατέρα του, ο οποίος με ανάλογο τρόπο είχε ανοίξει το σκορ στον τελικό του Μουντιάλ του 2006 κόντρα στην Ιταλία, στο τελευταίοι του πέναλτι στην καριέρα, με την μπάλα να βρίσκει και τότε πρώτα στο οριζόντιο!
Στον ημιτελικό του EURO/UNDER 17 ανάμεσα στην Γαλλία και το Βέλγιο, είναι χαρακτηριστικό πως και το… 1-1 παρέμεινε μετά από οκτώ προσπάθειες! Για την ιστορία, οι «τρικολόρ» επικράτησαν τελικά 2-1 στα πέναλτι (όπως είπαμε 1-1 έληξε η κανονική διάρκεια).

 

 

Σχετικά άρθρα