Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Πορτοκαλόπιτα που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!
Πορτοκαλόπιτα που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό! thumbnail

Πορτοκαλόπιτα που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Υλικά



  • Για την πορτοκαλόπιτα

  • 4 αβγά

  • 250γρ. ζάχαρη

  • 230γρ. αραβοσιτέλαιο

  • 120γρ. χυμό πορτοκάλι

  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό

  • 25γρ. μπέικιν πάουντερ

  • 500γρ. φύλλο κρούστας

  • Για το σιρόπι

  • 450γρ. νερό

  • 500γρ. ζάχαρη

  • 1 ξυλάκι κανέλας


 

 

Διαδικασία



Βήμα 1


Σε ένα ταψί, ξετυλίγετε ένα προς ένα τα φύλλα κρούστας και τα αφήνετε για τουλάχιστον 1 ημέρα εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν καλά και μετά να τα ζυγίζετε.


Βήμα 2


Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για να προετοιμάσετε το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό.


Βήμα 3


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί για την πορτοκαλόπιτα, εκτός από το φύλλο κρούστας, και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το φύλλο κρούστας σε τρίμμα και ανακατεύετε.


Βήμα 4


Μεταφέρετε το μίγμα της πορτοκαλόπιτας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα όμορφο ξανθό-πορτοκαλί χρώμα.


Βήμα 5


Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.


 


 


http://www.olivemagazine.gr/


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X