Adblock Browser: Διαθέσιμος ο browser που μπλοκάρει τις διαφημίσεις για συσκευές Android

Η Adblock Plus, γνωστή για το ομώνυμο plugin που αποφορτίζει τους web browsers μας από banners και λοιπές διαφημίσεις, κυκλοφόρησε σήμερα τη beta έκδοση του Adblock Browser για συσκευές Android, η οποία είναι βασισμένη στον Firefox 37 for Android.

Χάριν στον Adblock Browser οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να προχωρούν σε εγκατάσταση add-ons/plugins για την αφαίρεση των διαφημίσεων, καθώς θα μπλοκάρονται εξαρχής από τον browser. Αυτό μεταφράζεται σε ταχύτερη πλοήγηση, μικρότερη κατανάλωση δεδομένων, μειωμένο κίνδυνο για κρυμμένο malware και φυσικά εξοικονόμηση μπαταρίας.

Η Adblock Plus υπολογίζει ότι θα κυκλοφορήσει την τελική έκδοση κατά τον Ιούλιο/Αύγουστο με επιπλέον λειτουργίες προστασίας απέναντι σε malware και tracking, ενώ θα προσφέρει αναβαθμίσεις κατ’ αντιστοιχία με αυτές της Mozilla για τον Firefox for Android.

Όσοι ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε τον Adblock Browser θα πρέπει να επισκεφθείτε την Google+ Community της Adblock Plus και στη συνέχεια να επιλέξετε “Beta Opt-In” από το menu “About this Community”.

Θα έχει ενδιαφέρον, πάντως, να δούμε αν η Google θα επιτρέψει την κυκλοφορία της εφαρμογής στο Google Play, αφού πριν από δύο χρόνια είχε αποσύρει όλες τις εφαρμογές μπλοκαρίσματος διαφημίσεων από το κατάστημα της.

[Adblock]

Σχετικά άρθρα