Ντάμπλ μετά από 20 χρόνια για τη Γιουβέντους

Μετά το πρωτάθλημα η Γιουβέντους κατέκτησε και το κύπελλο Ιταλίας, κάνοντας νταμπλ μετά από 20 χρόνια. Οι “μπιανκονέρι” επιβλήθηκαν 2-1 στην παράταση της Λάτσιο και πλέον έχουν βάλει πλώρη για το τρεμπλ, κατακτώντας και το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, στον τελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα.
Η Λάτσιο κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τον Ράντου, μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα, ωστόσο η απάντηση της Γιουβέντους ήρθε πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό με τον Κιελίνι να ισοφαρίζει σε 1-1 με όμορφο γυριστό σουτ.
Τα λεπτά κύλησαν δίχως άλλη αλλαγή στο σκορ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.
Στο έξτρα ημίωρο η Γιουβέντους κατάφερε να πετύχει τον στόχο της. Αρχικά βέβαια είχε την τύχη με το μέρος τους καθώς η Λάτσιο είχε δοκάρι (διπλό μάλιστα) με τον Τζόρτζεβιτς στο 94ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα ο Μάτρι έλυσε τον “γόρδιο δεσμό” και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 2-1 και την κατάκτηση του κυπέλλου.
Οι συνθέσεις:
Γιουβέντους (Αλέγκρι): Στοράρι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ (115’ Παντόιν), Εβρά, Πίρλο, Βιδάλ, Πογκμπά (78’ Περέιρα), Τέβες, Γιορέντε (84’ Μάτρι)
Λάτσιο (Πιόλι): Μπερίσα, Μπάστα, Ράντου (71’ Μαουρίτσιο), Χεντιλέτι, Ντε Φράι (106’ Κεϊτά), Καντρέβα, Λούλιτς, Παρόλο, Αντερσον, Κατάλντι, Κλόζε (82’ Τζόρτζεβιτς).

Σχετικά άρθρα