Αρχική / Υγεία / Νευρολογία / Πάρεση προσώπου λόγω εγκυμοσύνης – Τι συμβαίνει;
Πάρεση προσώπου λόγω εγκυμοσύνης - Τι συμβαίνει; thumbnail

Φωτεινή, 40 ετών

Πάρεση προσώπου λόγω εγκυμοσύνης – Τι συμβαίνει;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για την αδερφή μου. Είναι 40 χρονών και 1 μήνα πριν γεννήσει έπαθε πάρεση προσώπου. Με αποτέλεσμα η δεξία πλευρά του προσώπου της να έχει στραβώσει λίγο. Κυρίως το μάτι και το χαμογέλο της. Τι συμβαίνει; Γιατί το έπαθε αυτό; Το παθαίνουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;


Στο ερώτημα απάντησε η Σιγάλα Φραγκίσκα, Καθηγήτρια ΑγγειοχειρουργικήςΑΠΑΝΤΗΣΗ


Η αδελφή της αναγνώστριας σας ,από την περιγραφή της συμπτωματολογίας, φαίνεται να έχει πάρεση του προσωπικού νεύρου. Συχνότερη αιτία κατά την εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό είναι η ιδιοπαθής πάρεση (Bell’Palsy). Αναφέρονται αρκετές περιπτώσεις κατά την εγκυμοσύνη και οφείλεται σε οίδημα και πίεση του προσωπικού νεύρου κατά την πορεία του στο τρήμα (βελονομαστοειδές) του κρανίου, που οφείλεται είτε  σε ιογενή αιτιολογία κυρίως από έρπη είτε σε άγνωστη αιτία.


Σαφώς θα πρέπει να αποκλειστούν και άλλες, αλλά σπανιότερες αιτίες-ιδιαίτερα στην κύηση- πάρεσης του προσωπικού όπως όγκοι , αγγειακά έμφρακτα και νευρολογικές παθήσεις όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, όποτε είναι απαραίτητη η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.


Η ασθενής για όλα τα παραπάνω και για την συντομότερη έναρξη θεραπευτικής αντιμετώπισης θα πρέπει να συμβουλευτεί  νευρολόγο, οποίος θα  θέσει την ακριβής  διάγνωση και την θεραπεία της.


Με εκτίμηση,


Σιγάλα Φραγκίσκα


Επικ. Καθηγήτρια Αγγειοχειρουργικής    

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X