«Κούραση και ψυχικό άδειασμα δεν υπάρχουν στον Ολυμπιακό»

«Στο λεξιλόγιο του φετινού Ολυμπιακού δεν υπάρχουν η κούραση και το ψυχικό άδειασμα», επισήμανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, προπονητής των «ερυθρολεύκων», μετά την νίκη επί του Κοροίβου, που ήταν η πρώτη για την ομάδα του Πειραιά μετά το Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης.
Ο Σφαιρόπουλος αρχικά τόνισε την συγκέντρωση των παικτών του και ότι η διαφορά των 39 πόντων δεν αντικατοπτρίζει την διαφορά των δύο αντιπάλων: «Συγχαρητήρια στον Κόροιβο και στον κόουτς Μαρκόπουλο που στην πρώτη συμμετοχή στην Α1 έφτασαν στα πλέι οφ.. Ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ξέραμε πως ο Κόροιβος είναι μία σοβαρή ομάδα. Δουλέψαμε στο διάστημα που είχαμε από την επιστροφή μας στη Μαδρίτη. Ο Κόροιβος είναι πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω πως το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την διαφορά των ομάδων. Ο Κόροιβος είναι καλύτερη ομάδα απ’ ότι έδειξε σήμερα».
«Ο Σλούκας πάει καλύτερα», σχολίασε ο κόουτς του Ολυμπιακού για τον τραυματισμό του 25χρόνου γκαρντ και εξήγησε: «Έχει ένα χτύπημα στο πόδι που του δημιούργησε μία κάκωση ψηλά στο ισχίο. Στην προπόνηση της Παρασκευής (22/5) θα δούμε πώς είναι και αν θα ακολουθήσει την αποστολή».
«Όταν είσαι μία μεγάλη ομάδα δεν χρειάζεται να ψάχνεις δικαιολογίες», απάντησε ο Σφαιρόπουλος σε ερώτηση πως είναι η επιστροφή μετά από ένα Φάιναλ Φορ είτε συνοδεύεται από επιτυχία είτε ακολουθεί μια ήττα στον τελικό. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» τόνισε στην συνέχεια: «Είχαμε θέσει ως στόχους την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είδαμε πως οι παίκτες ήταν έτοιμοι. Δεν καταλαβαίνω την λέξη κούραση.  Όλοι οι παίκτες έδειξαν πως είναι ετοιμοπόλεμοι. Στο λεξιλόγιο του φετινού Ολυμπιακού δεν υπάρχουν η κούραση και το ψυχικό άδειασμα».
«Κάναμε μία εμφάνιση που σε μεγάλο βαθμό ήταν ικανοποιητική», παρατήρησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο 25χρόνος γκαρντ των «ερυθρόλευκων», και σημείωσε: «Οι 52 πόντοι στην άμυνα τα λένε όλα. Η ομάδα μας χαρακτηρίζεται από την άμυνα. Αφήνουμε πίσω το ματς. Έχουμε ένα δύσκολο ταξίδι την Παρασκευή (22/5) και περιμένουμε να δούμε την αντίδραση του Κοροίβου το Σάββατο (23/5)».

Σχετικά άρθρα