Περέιρα: «Η Ξάνθη θέλει να μας βάλει δύσκολα»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τα δύσκολα εν όψει του αυριανού τελικού με αντίπαλο την Ξάνθη ενώ ο Ρομπέρτο μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους ακρίτες.
Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του τελικού:
Για την πρωτοβουλία κατά του bullying: 
Περέιρα: «Είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, βρίσκεται στην καθημερινότητά μας και όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στις εκστρατείες κατά του. Η προβολή σε οποιαδήποτε άθλημα αποτελεί ένα μέσο ενημέρωσης για το bullying. Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία που πήρε η ΕΠΟ».
Ρομπέρτο: «Όπως είπε και ο προπονητής μου είναι ένα πραγματικό πρόβλημα και θέλω κι εγώ να πω ότι όλοι είμαστε ενωμένοι στον αγώνα αυτό. Όσο πιο πολύς ο κόσμος και μεγάλο το γεγονός τότε πιο μεγάλη και η δράση κατά του προβλήματος. Χαίρομαι που αυτός ο τελικός είναι αφιερωμένος στον αγώνα κατά του bullying».
Αποτελεί έκπληξη η παρουσία της Ξάνθης στον τελικό;
Περέιρα: «Δεν αποτελεί έκπληξη που η Ξάνθη έφτασε στον τελικό. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και την πρώτη φορά που την αντιμετώπισα είδα ότι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες και το υπέρ μας 3-0 δεν αντικατοπτρίζει την δυναμική της. Οργανώνει πολύ καλά το παιχνίδι της κι έχει έναν πολύ καλό προπονητή. Η Ξάνθη θα βάλει τα δυνατά της για να μα βάλει δύσκολα και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».
Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού
Περέιρα: «Το ποδόσφαιρο σημαίνει γκολ, θέαμα, ποιότητα στο παιχνίδι και υποστήριξη των οπαδών. Ξέρουμε ότι οι φίλαθλοί μας θα βρεθούν στο πλευρό μας και η στήριξη αυτή είναι πολύ σημαντική για κάθε ομάδα σε έναν τελικό που κρίνεται τίτλος».
Για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του
Ρομπέρτο: «Θα πρέπει να είμαστε η ομάδα που ήμασταν μέχρι τώρα και καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ. Πρέπει να είμαστε γρήγοροι, καταιγιστικοί, να μην δώσουμε χώρο στον αντίπαλο και να κάνουμε ότι κάναμε μέχρι στιγμής και φτάσαμε μέχρι εδώ».
Για τους τραυματισμούς;
Περέιρα: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι τραυματισμοί προήθλαν από την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Όποιος ξέρει από ποδόσφαιρο ξέρει πόσο μπορεί να επηρεάσει ένα κακό γήπεδο. Εκεί οφείλονται οι τραυματισμοί. Ελπίζω αύριο ο αγωνιστικός χώρος να είναι σε καλή κατάσταση έτσι ώστε και οι ομάδες να προσφέρουν πιο ωραίο και πιο γρήγορο ποδόσφαιρο».
Για την δική του αρνητική παράδοση σε τελικούς
Περέιρα: «Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι υπάρχουν τελικοί που έχω κερδίσει. Έχω χάσει έναν τελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα και σίγουρα δεν είμαι ο μοναδικός που έχει χάσει από αυτή την ομάδα. Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν σημασία. Παίζουν ρόλο οι προπονητές αλλά οι παίκτες καθορίζουν το αποτέλεσμα και αύριο ο Ολυμπιακός θα δώσει μια απάντηση».
Ρομπέρτο: «Είναι ένας τελικός. Όποιος δεν δίνει σημασία και αξία σε έναν τελικό δεν του αξίζει ο τίτλος του επαγγελματία. Θέλουμε να κατακτήσουμε το κύπελλο, έχουμε προετοιμάσει το παιχνίδι με την ίδια ένταση που κάναμε όλη τη χρονιά. Το δείξαμε και στο φιλικό με τον Παναιτωλικό που δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο και αύριο θα αποδείξουμε πόσο θέλουμε το τρόπαιο».
Για τον τίτλο του φαβορί:
Περέιρα: «Από το πρώτο λεπτό της ημέρας μέχρι το τελευταίο της νύχτας πρέπει να παλεύεις και να δείχνεις ότι είσαι το φαβορί. Αυτό που έχει σημασία είναι η δουλειά που έχει κάνει η ομάδα μας. Φυσικά σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν όμως έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά που έχουμε κάνει και στην ποιότητα της ομάδας. Ξεχνάμε ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα και τους τίτλους που έχουμε κερδίσει και κοιτάμε το αυριανό ματς».
Για το ενδεχόμενο να κριθεί στα πέναλτι ο τελικός
Ρομπέρτο: «Είναι μέρος της διαδικασίας και τα πέναλτι. Δεν μ’ αρέσει όμως να τα σκέφτομαι αυτά και ελπίζω να νικήσουμε το ματς νωρίτερα. Όμως, αν χρειαστεί να φτάσουμε στα πέναλτι τότε θα είμαστε έτοιμοι».
Για το τίτλο του Κυπέλλου που λείπει από την τροπαιοθήκη του
Ρομπέρτο: «Είναι ένας τίτλος που δεν έχω κατακτήσει ακόμα και θέλω να το κάνω. Φυσικά μου λείπουν αρκετοί τίτλοι όμως θέλω το Κύπελλο κυρίως γιατί ήταν μια πολύ καλή χρονιά προσωπικά για εμένα αλλά και για την ομάδα και θέλω να κατακτήσω τον τίτλο για να πάω διακοπές με αυτή την επιτυχία μετά και από μια δύσκολη χρονιά».
Περέιρα: «Είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος του ποδοσφαίρου και είμαι περήφανος για τα λόγια του. Όμως αύριο πρέπει να αποδείξουμε την ποιότητά μας».

Σχετικά άρθρα