«Φαβορί ο Ολυμπιακός, πιστεύουμε στο όνειρο»

Ο τεχνικός της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε σπουδαία στιγμή για την ομάδα του τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου ενώ ο Κώστας Φλίσκας μίλησε για το σημαντικότερο ματς της χρονιάς.
Αναλυτικά όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό:
Για την πρωτοβουλία κατά του bullying
Λουτσέσκου: «Είναι μια φανταστική ιδέα να υποστηρίξουμε τέτοιες αρχές. Πιθανόν να μη ζούμε εύκολες στιγμές όμως όλοι πρέπει να δίνουμε τέτοιες μάχες. Κάθε άνθρωπος στον κόσμο έχει το δικαίωμα να ζήσει και όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε τέτοιες μάζες. Θέλω να συγχαρώ την Ομοσπονδία γι’ αυτή την κίνηση».
Φλίσκας: «Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία. Το bullying είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο της εποχής που έχει περάσει στα σπίτια και για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό πρέπει σαν γονείς και σαν δάσκαλοι να ενημερώνουμε».
Για τη σπουδαιότητα του τελικού για την Ξάνθη
Λουτσέσκου: «Για εμάς είναι μια σπουδαία στιγμή. Σπουδαία στιγμή για την πόλη, την ομάδα αλλά και για τους παίκτες. Οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν αγωνιστεί σε τελικό. Η ομάδα δεν έχει βρεθεί ξανά σε παρόμοια κατάσταση και μερικές φορές το μεγάλο αυτό όνειρο δίνει περισσότερο κίνητρο. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, έχει συνηθίσει να κερδίζει τρόπαια αλλά όταν έχεις ένα όνειρο και θέλεις να παλέψεις γι’ αυτό μπορεί να αντισταθμίσεις αυτή τη διαφορά δυναμικότητας. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε».
Φλίσκας: «Αύριο ξέρουμε ότι είναι το πιο σημαντικό ματς της χρονιάς Ίσως να είναι και ο πιο ιστορικός αγώνας της ομάδας. Ξέρουμε τη δυναμικότητα του Ολυμπιακού κι εμείς πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να μπορέσουμε να πάρουμε το Κύπελλο».
Λουτσέσκου:
Για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας
«Υπάρχει η απουσία του Παπάζογλου αλλά οι υπόλοιποι παίκτες είναι έτοιμοι. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και είμαστε χαρούμενοι που αποτελούμε μέρος αυτής της διοργάνωσης.Είμαστε μια ομάδα οργανωμένη, έχουμε το δικό μας τρόπο παιχνιδιού όμως, κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορεί να χρειαστούμε να οπισθοχωρήσουμε. Προσπαθούμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να κάνουμε σωστά πράγματα και να κινηθούμε σωστά ακόμα κι όταν δεν έχουμε την μπάλα. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να κρατήσουμε τέλεια ισορροπία, να αντιδράσουμε τέλεια τη σωστή στιγμή και να είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν. Πρέπει να σταματήσουμε και οποιαδήποτε κατάσταση που ο Ολυμπιακός θα φανεί επικίνδυνος. Είμαστε μια καλή ομάδα με συνοχή Είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά που έχει γίνει όλη τη χρονιά αλλά και τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ξέρουμε ότι σε τέτοια ματς και ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί κάτι. Για εμάς είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτούμε κάθε στιγμή του παιχνιδιού».
Για το αν έχει αλλάξει το αγωνιστικό στιλ του Ολυμπιακού
«Το στιλ του Ολυμπιακού για εμένα είναι το ίδιο. Είναι ένα στιλ που έχει προέλθει από τη δυναμική και την εμπειρία της ομάδας στο να κατακτάει τίτλους αλλά και από την ποιότητα των παικτών και το κίνητρο που έδωσε ο νέος προπονητής στην ομάδα. Η κύρια δουλειά του κ. Περέιρα αυτή την περίοδο ήταν να διαχειριστεί τους παίκτες και να τους δώσει τη θέληση να τελειώσουν τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Για το αν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του και αν υπάρχει ενθουσιασμός στην ομάδα;
«Δεν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής όμως, είναι σημαντική. Ήρθα εδώ στις αρχές του Οκτωβρίου και είχα παρουσιαστεί στους παίκτες μου μετά το ματς με τη Νίκη Βόλου για το Κύπελλο και θυμάμαι ότι τους έδωσα συγχαρητήρια για τη νίκη, η οποία ήταν πολύ σημαντική. Τα πάντα είναι πιθανά, πρέπει να έχουμε επαγγελματισμό και να παρουσιαζόμαστε με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι και είμαι πολύ ειλικρινής λέγοντας ότι εκείνη τη στιγμή πίστεψα ότι θα φτάσουμε στον τελικό και φτάσαμε. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν μπορώ όμως να ξεχάσω και τους πετυχημένους τελικούς που είχα με τις προηγούμενες ομάδες με εξαίρεση έναν χαμένο τελικό.
Για το δεύτερο ερώτημα δεν μπορώ να μπω στο μυαλό των παικτών. Εγώ θεωρώ ότι τους έχω περάσει τα σωστά μηνύματα και από αυτό το ματς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, παρά μόνο να κερδίσουμε πολλά. Οι παίκτες μου σκέφτονται αυτό το όνειρο.
Υπάρχει μόνο αυτό το ματς, αυτός ο τελικός, αυτό το τρόπαιο. Στο ποδόσφαιρο η πιο όμορφη στιγμή είναι να παίξεις σε τελικό. Το αποτέλεσμα ξεκινάει από 0-0 και στο τέλος μπορεί να έχει κατακτήσει ένα τρόπαιο. Αύριο θα έρθουμε εδώ, θα δούμε το Κύπελλο και θα ξέρουμε ότι έχουμε τις πιθανότητές μας. Η πιο ευτυχισμένη στιγμή είναι όταν σηκώνεις το Κύπελλο. Όταν παλεύεις για έναν τίτλο πρωταθλήματος είναι διαφορετικό και είναι ξεκάθαρο ότι το συναίσθημα δεν είναι το ίδιο.
Δεν νομίζω ότι κάποιος παίκτης μπορεί να χάσει τώρα τη συγκέντρωσή του. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Ο Ολυμπιακός είναι το ξεκάθαρο φαβορί και μπορεί να τιμωρήσει το οποιοδήποτε λάθος. Αλλά επίσης το όνειρο το δικό μας μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να παλέψουμε πολύ περισσότερο».
 

Σχετικά άρθρα