Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Ανταλλαγή εξοχικών: Η νέα τάση για οικονομικές διακοπές στην Ελλάδα
Ανταλλαγή εξοχικών: Η νέα τάση για οικονομικές διακοπές στην Ελλάδα  thumbnail

Ανταλλαγή εξοχικών: Η νέα τάση για οικονομικές διακοπές στην Ελλάδα

Τα εξοχικά τους προς… ανταλλαγή προσφέρουν ολοένα και περισσότεροι Ελληνες, συνδυάζοντας το τερπνόν, δηλαδή οικονοµικές διακοπές οπουδήποτε στον κόσµο, µετά του ωφελίµου, που δεν είναι άλλο από την αξιοποίηση του ακινήτου τους. 

Με περισσότερες από 50.000 παραθεριστικές κατοικίες να βρίσκονται σήµερα στα… αζήτητα και µε τα χαράτσια να… πνίγουν τους ιδιοκτήτες, πολλοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να τις ανταλλάξουν. Εξασφαλίζουν, έτσι, αφενός, τη συντήρησή τους και, αφετέρου, "διαβατήριο" για διαµονή σε όλο τον κόσµο, χωρίς περιττά έξοδα. 

Σύµφωνα µε στοιχεία του παγκόσµιου δικτύου Home Exchange, πέρυσι στην Ελλάδα πραγµατοποιήθηκαν περισσότερες από 300 ανταλλαγές σπιτιών, εξοικονοµώντας στους ιδιοκτήτες 1.264.000 δολάρια. "Η ανταλλαγή σπιτιών πρακτικά σηµαίνει πως, εκτός από το κόστος της µεταφοράς, οι διακοπές και τα ταξίδια οπουδήποτε στον κόσµο κοστίζουν το ίδιο µε το να µένεις στο σπίτι σου. 

Χωρίς λογαριασµούς ξενοδοχείων, µε το πλεονέκτηµα της δωρεάν διαµονής και της δυνατότητας να ανταλλάξεις τα πάντα, από αυτοκίνητα µέχρι σκάφη και ποδήλατα", τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο η επικεφαλής του ελληνικού παραρτήµατος του Home Exchange, κ. Τζοάνα Παπαοικονόµου.

Σύµφωνα µε την ίδια, η ζήτηση για την Ελλάδα είναι τεράστια, σε σύγκριση µε την προσφορά των σπιτιών. "Στο δίκτυό µας είναι σήµερα ενεργές 156 ελληνικές καταχωρίσεις και υπάρχουν 40 φορές περισσότεροι άνθρωποι παγκοσµίως, οι οποίοι ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να επισκεφθούν τη χώρα", σηµειώνει χαρακτηριστικά. Να σηµειωθεί ότι το Home Exchange αριθµεί 50.000 µέλη, τα οποία πραγµατοποιούν πάνω από 500.000 ανταλλαγές κάθε χρόνο. Οι καταχωρίσεις σπιτιών είναι διασπαρµένες σε 145 χώρες, κυρίως στους πιο δηµοφιλείς προορισµούς, όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, αλλά ακόµα και σε µακρινούς ή εξωτικούς προορισµούς, όπως ΗΠΑ, Βραζιλία, Αυστραλία, Χονγκ Κονγκ, Εκουαδόρ και Μαυρίκιο. 

Εντός των συνόρων επιλέγει να περάσει τις διακοπές της η πλειονότητα των Ελλήνων-µελών του Home Exchange. Οπως προκύπτει από την έρευνα του παγκόσµιου δικτύου, η Ελλάδα παραµένει στην κορυφή της λίστας µε τους αγαπηµένους τους προορισµούς, µε τη Γαλλία και τις ΗΠΑ να καταλαµβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Την πεντάδα συµπληρώνουν η Αγγλία και η Ιταλία, ενώ η Γερµανία ακολουθεί κατά πόδας. 
Τελευταία στη λίστα εµφανίζεται η Σουηδία. 

"Το καλοκαίρι, καθώς οι Ελληνες προτιµούν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, επιλέγουν να ταξιδέψουν στα νησιά, ανταλλάσσοντας σπίτια µε άλλα µέλη από την ελληνική κοινότητα. 
Με δεδοµένο, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει περιορισµός στον αριθµό των ανταλλαγών, µέσα στο χρόνο µπορούν να ταξιδέψουν οπουδήποτε στον κόσµο επιθυµούν", σηµειώνει η κ. Παπαοικονόµου. 


Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X