Κεντίρα: «Πρέπει να πω αντίο…»

Ο Σάμι Κεντίρα με δηλώσεις του στον Τύπο ανακοίνωσε ουσιαστικά την αποχώρησή του από την Ρεάλ Μαδρίτης και παρουσιάστηκε πικραμένος, αλλά και στεναχωρημένος για το γεγονός πως θα αφήσει την «βασίλισσα»!  Υπογράμμισε ότι είναι περήφανος που φόρεσε τη φανέλα των «μερένχες» και αποκάλυψε ότι η απόφαση της αποχώρησής του ήταν δική του..    

«Ήταν πέντε υπέροχα χρόνια, γεμάτα συναισθήματα. Μου είναι δύσκολο να φύγω, αλλά πρέπει να πω αντίο. Είμαι περήφανος που φόρεσα τη φανέλα της καλύτερης ομάδας του κόσμου για πέντε χρόνια και μαζί της κατέκτησα τα πάντα. Πάντα ήξερα πως είναι μεγάλη υπόθεση να παίζεις για τη Ρεάλ, αλλά αν δεν το κάνεις δεν μπορείς να το αντιληφθείς. Κέρδισα το σεβασμό των προπονητών και των συμπαικτών μου, με τους οποίους δούλευα καθημερινά. Είναι λογικό να σε κατακρίνουν τα ΜΜΕ και οι οπαδοί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο», ανέφερε ο Σάμι Κεντίρα και συμπλήρωσε: «Φέτος ήταν μακράν ο πιο δύσκολος χρόνος. Δεν ήταν εύκολο για μένα να παίξω, αλλά ήταν φυσιολογικό να επηρεαστώ, αφού επέστρεψα σε χρόνο-ρεκόρ από σοβαρό τραυματισμό, έπαιξα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και αμέσως μετά πήγα στο Μουντιάλ. Πιστεύω πως οι τραυματισμοί που είχαν δεν ήταν ο λόγος που δεν αγωνιζόμουν. Είχα πάντα την υποστήριξη του προπονητή, αλλά μου πέρασαν πλαγίως το μήνυμα πως δεν έχω μέλλον στην ομάδα. Ήμουν επαγγελματίας μέχρι την τελευταία μέρα, ο προπονητής με συνεχάρη γι’ αυτό, αλλά δεν έπαιζα. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την επιλογή του συλλόγου».

Ο Σάμι Κεντίρα για την απόφαση να αποχωρήσει είπε: «Μου είχαν κάνει πρόταση ανανέωσης, με τελευταία τον Οκτώβριο, αλλά δεν ήθελα να επεκτείνω για τέσσερα χρόνια, αφού δεν ήξερα αν θα είμαι σε αρκετά καλή κατάσταση για το επίπεδο που απαιτεί η ομάδα. Το Δεκέμβριο αποφάσισα πως το καλύτερο για μένα θα ήταν να αποχωρήσω. Δεν έχει να κάνει με το σύλλογο, η τελευταία πρόταση που μου έγινε ήταν πραγματικά καλή, αλλά ένιωσα πως είχε έρθει η ώρα να φύγω».

Σχετικά άρθρα