Τελικός «αιωνίων» στο πόλο, 2-0 τον Εθνικό ο Παναθηναϊκός

Στους τελικούς του πρωταθλήματος Ελλάδας πέρασε ο Παναθηναϊκός, για πρώτη φορά στην ιστορία του, αφού επικράτησε του Εθνικού με 9-7 στο Ιλίσιο κολυμβητήριο, στον ημιτελικό των πλέι οφ και έκανε το 2-0 στη σειρά.
Η ομάδα του Κώστα Λούδη θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Ολυμπιακό, που λίγο νωρίτερα απέκλεισε το ΝΟ Βουλιαγμένης, πετυχαίνοντας τη δεύτερη εις βάρος της νίκη, στο κολυμβητήριο του Λαιμού.
Οι δύο ομάδες ήταν αποφασισμένες για τη νίκη, ο μεν Παναθηναϊκός για να πανηγυρίσει μια ιστορική πρόκριση και ο Εθνικός για να κάνει το 1-1 μέσα στην έδρα του αντιπάλου του και να στείλει τη σειρά των ημιτελικών στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά και πάλι, σε τρίτο παιχνίδι.
Πραγματικό ντέρμπι έγινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με το τέλος του πρώτου μισού να βρίσκει τον Παναθηναϊκό με προβάδισμα ενός γκολ (7-6), υπό τις επευφημίες των οπαδών του, που έδωσαν δυναμικό παρόν στις εξέδρες του κολυμβητηρίου. Στο δεύτερο μισό, οι άμυνες «μίλησαν», με τους πράσινους να είναι πιο εύστοχοι στις τελικές τους προσπάθειες και να παίρνουν εν τέλει τη νίκη.
Σαφώς, από έναν γεμάτο σε ένταση και παλμό αγώνα, δε θα μπορούσαν να λείψουν τα νεύρα. Όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, στο 5.11 του 4ου οκταλέπτου, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο έφορος του Εθνικού Χατζηαλέξης, για έντονη διαμαρτυρία. Στο 1.22 αποβλήθηκε ο προπονητής των γηπεδούχων Κώστας Λούδης με κόκκινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία και αφού προηγουμένως είχε αντικρίσει την κίτρινη κάρτα.
Μετά το τέλος του αγώνα, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο πολίστας του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Παπαδόγκωνας, για ανάρμοστη συμπεριφορά και έντονη διαμαρτυρία.
Οκτάλεπτα: 3-3, 4-3, 1-1, 1-0

Σχετικά άρθρα