Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κριτική στο ΠΑΣΟΚ ασκεί ο Σημίτης και κάνει πρόταση για νέο κίνημα
Κριτική στο ΠΑΣΟΚ ασκεί ο Σημίτης  και κάνει πρόταση για νέο κίνημα thumbnail

Κριτική στο ΠΑΣΟΚ ασκεί ο Σημίτης και κάνει πρόταση για νέο κίνημα

Με άρθρο στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παρεμβαίνει με σκληρή γλώσσα στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει του 10ου Συνεδρίου του κόμματος στις 5,6 και 7 Ιουνίου.


Στο άρθρο με τίτλο "Συνέδριο. Για ποιον σκοπό;" του ο κ. Σημίτης αναρωτιέται αν "έχουν νόημα οι διαδικασίες ρουτίνας, οι γνωστές θέσεις που θα επαναληφθούν".


"Υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης για το ΠΑΣΟΚ; Οι αριθμοί δείχνουν το αντίθετο. Περίπου το 5% των ψήφων στις εκλογές και το 3% περίπου στις σφυγμομετρήσεις είναι αποδείξεις περιθωριοποίησης […]. Τα στελέχη προσπαθούν να αναδειχθούν αλλά μένουν σταθερά στο δεύτερο πλάνο, λίγο πιο σημαντικοί από τους ασήμαντους" σημειώνει


Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ριζοσπαστικό τρόπο την κατάσταση. "Αν ακολουθήσει την πάγια πρακτική, δηλαδή την κατανομή θέσεων και εξουσιών και τη συνέχιση της ρουτίνας της κομματικής δουλειάς, θα επιταχύνει τη μετατροπή του κόμματος σε μια περιθωριακή ομάδα" υπογραμμίζει.


Ο κ. Σημίτης υπογραμμίζει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κίνημα "όλων εκείνων που απαρνούνται την εθνικιστική συντηρητική Δεξιά, την εθνικολαϊκιστική Αριστερά και τις συντεχνιακές και πελατειακές νοοτροπίες των κατεστημένων συμφερόντων".


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X