Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ιρλανδία: «Ιστορικό ορόσημο» για τα γκέι ζευγάρια
Ιρλανδία: «Ιστορικό ορόσημο» για τα γκέι ζευγάρια thumbnail

Ιρλανδία: "Ιστορικό ορόσημο" για τα γκέι ζευγάρια
Οι Ιρλανδοί είπαν «ναι» με μεγάλη πλειοψηφία, στη νομοθεσία για το γάμο μεταξύ ομοφύλων στο δημοψήφισμα που οργανώθηκε χθες, Παρασκευή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη δημόσια τηλεόραση RTE και αφορούν την πλειονότητα των περιφερειών.


Το 62,3% των ψήφων ήταν θετική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία αφορούν 40 από τις 43 περιφέρειες και δεν αφήνουν πλέον καμιά πιθανότητα νίκης στο στρατόπεδο του «όχι».


Η Ιρλανδία γίνεται έτσι η 19η χώρα, η 14η στην Ευρώπη, που νομιμοποιεί το γάμο μεταξύ ομοφύλων. Είναι αντίθετα η μοναδική χώρα που το έκανε έπειτα από δημοψήφισμα, καθώς οι άλλες επέλεξαν την κοινοβουλευτική οδό.


Το γιόρτασαν στο κέντρο του Δουβλίνου


Γκέι ζευγάρια κατέφθασαν στο κέντρο του Δουβλίνου για να γιορτάσουν ένα «ιστορικό ορόσημο», καθώς μια μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αυτής της παραδοσιακά καθολικής χώρας ψήφισε να επιτραπεί ο γάμος μεταξύ ομοφύλων, έπειτα από έναν αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων που διήρκεσε τέσσερις δεκαετίες.


Κρατώντας σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, δύο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τα επίσημα αποτελέσματα στην αυλή του Κάστρου του Δουβλίνου. Οι ψηφοφόροι, νέοι και ηλικιωμένοι, προσήλθαν μαζικά στις κάλπες με αποτέλεσμα η συμμετοχή να είναι η μεγαλύτερη σε δημοψήφισμα εδώ και δεκαετίες.


efsyn.gr


 


 


 
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X