Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Οι καναλάρχες θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση»
«Οι καναλάρχες θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση» thumbnail

«Οι καναλάρχες θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση»


«Τα μεγάλα συμφέροντα της διαπλοκής και οι καναλάρχες θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στο ΚΟΝΤΡΑ24. Ο ίδιος εξήγησε ότι αποτελεί ευτύχημα ότι τα κανάλια της διαπλοκής είναι πλήρως απαξιωμένα από την κοινή γνώμη, κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε και στις δημοσκοπήσεις. Ο κ. Φίλης πρόσθεσε πως «δεν αρκεί να υπονομεύεις μια κυβέρνηση για να τη ρίξεις, αλλά πρέπει να έχεις και πολιτική λύση και σήμερα δεν υπάρχει. Δεν είναι θέμα ηγέτη στη Ν.Δ. αλλά θέμα ταυτότητας». Η Ν.Δ. οδηγείται σε εξαέρωση, γίνεται γκρουπούσκουλο».


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η κυβέρνηση Θα ακυρώσει το σχέδιο της υπονόμευσης, της αριστερής παρένθεσης, συζητώντας με το λαό, εξηγώντας τις δυσκολίες και την προοπτική της τετραετίας. Πρόσθεσε, πάντως, πως θα κριθεί κι από τη διαχείριση στο θέμα των ΜΜΕ: «Η συζήτηση για τις άδειες θα ξεκινήσει από μηδενική βάση. Πρέπει να ελεγχθεί η σχέση ιδίων κεφαλαίων και δανεικών στις επιχειρήσεις των μίντια».


Όσον αφορά τη δημόσια τηλεόραση, υποστήριξε πως έκλεισε μια άρρωστη ΕΡΤ κι ότι στόχος είναι να ανοίξει η ΕΡΤ χωρίς συντεχνιακές, κομματικές παρεμβάσεις: «Η επαναλειτουργία της απαντά στο δικαίωμα για αδιαμεσολάβητη και ισότιμη πληροφόρηση του πολίτη. Η επανασύσταση οφείλει να γίνει χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος». Ο κ. Φίλης, ωστόσο, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για το θέμα που έχει προκύψει με ορισμένα πρόσωπα στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, ασκώντας όπως χαρακτηριστικά είπε «κριτική στήριξη» στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σήμερα η διοίκηση της.


Ταυτοχρόνως, συμπλήρωσε ότι «σέβεται τις ενστάσεις των βουλευτών» ενώ σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και το θέμα της χρηματοδότησης της ΕΡΤ. «Δεν αρκεί να αλλάζεις πρόσωπα, πρέπει να είναι και με αξιοκρατία. Έχει μεγάλη σημασία η αλλαγή των προσώπων κι όχι η ανακύκλωση του παλαιοκομματισμού και της παλαιάς εξουσίας».


hotdoc


 


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X