Αναστασίου: «Τώρα βλέπουμε τον ΠΑΟΚ»

Απόλυτα ικανοποιημένος για την εικόνα της ομάδας του και στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος πάντως τόνισε ότι ήδη η ομάδα του βλέπει το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου:«Δεύτερο ματς μετά από 4 ημέρες, ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα ‘ρθει να μη δεχτεί γκολ και να χτυπήσει στην κόντρα. Είχαμε υπομονή, πειθαρχεία, οργάνωση και το κυριότερο δεν δίναμε την μπάλα εύκολα. Σε όλο το παιχνίδι τα είχαμε αυτά και ήταν θέμα χρόνου το γκολ. Σημειώσαμε δύο υπέροχα γκολ και βγάλαμε ωραίες φάσεις. Το παιχνίδι αυτό τελείωσε και στρέφουμε την προσοχή μας στον ΠΑΟΚ που είναι σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχεια των πλέι οφ».
Για την απόδοση Κουτρουμπή και Νίνη: «Μίλησα για τον Κουτρουμπή προ ημερών. Όλα τα παιδιά προσπαθούν. Το σημαντικό είναι ότι καταλαβαίνουν οι ίδιοι πως όσο προσπαθούν πάντα θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν. Είμαστε εδώ για να τους κάνουμε καλύτερους. Όσοι έχουν διάθεση να γίνουν καλύτεροι, θα έχουν ευκαιρίες και το είχαμε πει από την πρώτη μέρα. Ο Σωτήρης αδίκησε τον εαυτό του και ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Του δίνεται ξανά η ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Το έχει καταλάβει, δουλεύει και ανταμείβεται. Σίγουρα θέλει δρόμο για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει. Όχι μόνο ο Σωτήρης όλοι. Εχουμε δείξει τρομερή ωριμότητα παρότι έχουμε αρκετούς νεαρούς παίκτες. Χρόνο με το χρόνο ωριμάζει η ομάδα και αυτό είναι σημαντικό».
Για την καλή εικόνα της ομάδας στην άμυνα: «Μετά την τιμωρία υπήρξε μια περίοδος που ήταν αρκετά δύσκολη ψυχολογικά για τα παιδιά. Δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε σε μας. Χάθηκε το κίνητρο και ήταν πολύ δύσκολο για τα παιδιά να διαχειριστούν την κατάσταση όπως πρέπει. Βλέπουμε τι γίνεται και στην Ευρώπη. Η Μπάγερν έχει τρεις ήττες σερί, η Λίβερπουλ έφαγε 6 γκολ, η Τσέλσι 3. Είναι δύσκολο για τον ποδοσφαιριστή όταν δεν υπάρχει κίνητρο. Ο στόχος μας ήταν να κερδίσουμε τα πλέι οφ όταν είδαμε ότι δεν είχαμε ελπίδες για πρωτάθλημα. Δοκιμάσαμε παιδιά αλλά ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την πίστη μας. Έχω πει ότι όταν αυτή η ομάδα συγκεντρωμένη δεν κινδυνεύει από κανέναν».
Για το αν θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ ο Παναθηναϊκός με υγιή τον Μπεργκ: «Συμβαίνει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μάθαμε να κερδίζουμε και χωρίς τον Μπεργκ. Έχουμε πει ότι η ομάδα είναι σύνολο. Είναι σημαντικός αλλά ένας όπως όλοι. Όταν συμβαίνουν αυτά πρέπει να συνεχίζεις. Το σημαντικό ότι κερδίζαμε ματς με πολλά νέα παιδιά στην επίθεση. Αυτή η ομάδα έχει επενδύσει πολλά σε αυτούς και θα έχει σημαντικά κέρδη στο μέλλον».
Για τα ματς με τον ΠΑΟΚ: «Έχουμε πάρει μια διαφορά αλλά είναι τόσο κοντά τα παιχνίδια που με ένα άσχημο αποτέλεσμα μπορεί ψυχολογικά να αλλάξουν πολλά. Πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο, μια μεγάλη ομάδα».

Σχετικά άρθρα