Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με σολωμό!

<p> </p>
<div class="ingredients">
<div class="title">
<div class="time">
<div class="value"><strong>15 λεπτά -Χρόνος Εκτέλεσης / Μερίδες 2</strong></div>
</div>
<div class="shares">
<div class="value"> </div>
</div>
</div>
<div class="title"><span><strong><br /></strong></span></div>
<div class="title"><span><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>250 γρ. ζυμαρικά ολικής αλέσεως</li>
<li>1 συσκ. καπνιστό σολωμό (100γρ)</li>
<li>200 γρ. κρέμα γάλακτος light</li>
<li>1/2 ποτ.κρασιού λευκό κρασί</li>
<li>1 πράσο</li>
<li>1 κρεμμυδάκι φρέσκο</li>
<li>λίγο άνιθο</li>
<li>κουρκουμά (προαιρετικά )</li>
<li>τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικά)</li>
<li>αλάτι , πιπέρι φρέσκο και λίγο λάδι για το τσιγάρισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul>
<li>Βράζουμε τα ζυμαρικά και υπολογίζουμε να είναι έτοιμα σχεδόν πριν μπουν στην σάλτσα.</li>
<li>Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το λάδι και το θερμαίνουμε καλά.</li>
<li>Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια , το πράσο , τα μπαχαρικά μας και τα σοτάρουμε.</li>
<li>Μόλις ξανθύνουν ρίχνουμε τον καπνιστό σολωμό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.</li>
<li>Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.</li>
<li>Με το που πάρει μια βράση προσθέτουμε τα ζυμαρικά που έχουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα υγρά τους , χωρίς να τα στραγγίσουμε , ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα σβήνουμε τη φωτιά .</li>
<li>Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε από πάνω λίγο φρέσκο άνιθο.</li>
</ul>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα