Αρχική / Πολιτισμός / City life / Έκθεση – Ο Κώστας Πανιάρας καταφθάνει στο Μουσείο Μπενάκη
Έκθεση - Ο Κώστας Πανιάρας καταφθάνει στο Μουσείο Μπενάκη  thumbnail

Έκθεση – Ο Κώστας Πανιάρας καταφθάνει στο Μουσείο Μπενάκη

Στην έκθεση «Πανιάρας. Fragile» πραγματοποιεί έναν διάλογο ανάμεσα στον αρχαίο πολιτισμό και το προσωπικό του σύγχρονο στοιχείο.
Αφιερωμένος στη ζωγραφική της ανεικονικής έκφρασης, στις επιφάνειες μεγάλων διαστάσεων και το έντονο χρώμα, ο Κώστας Πανιάρας, έζησε και δημιούργησε στην Αθήνα και το Παρίσι. Επί 30 χρόνια επέμενε να δημιουργεί ιδιότυπα ανατρεπτικά έργα ως αντανάκλαση των προσωπικών του βιωμάτων και σήμερα, με αφορμή τη γνωστή μαρμάρινη κεφαλή νεανικής μορφής του 4ου αιώνα π.Χ., θα δούμε το έργο του να μπαίνει σε έναν δια βίου διάλογο με το παρελθόν. Στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη με τίτλο «Πανιάρας. Fragile» οι κεφαλές, -κυανές, κόκκινες, επίχρυσες, ή επάργυρες-, συνδυάζουν ποικίλες αισθητικές και τεχνικές και αρθρώνουν μία συλλογική μνήμη με σκοπό να ανιχνεύσουν τη διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων να διασφαλίσουν το αγαθό της υγείας. Ο καλλιτέχνης αποδομεί τις παραλλαγές αυτής της κεφαλής του 350-325 π.Χ. από την Τεγέα της Αρκαδίας, που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και παλαιότερα ταυτιζόταν με την Υγεία, προσεγγίζοντας με έναν δικό του τρόπο τον αρχετυπικό χαρακτήρα και τη σημασιολογική της φόρτιση, και επαναφέροντας μέσα από σύγχρονα στοιχεία την Υγεία ως νέο προσωπικό αποτύπωμα. Η έκθεση θα διαρκέσει από 27 Μαΐου έως 28 Ιουνίου στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη.


tospirto


Info


27 Μαΐου 2015
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ, Κουμπάρη 1 & Βασιλίσσης Σοφίας, Κολωνάκι
Τηλ.: 210-3671000
Website: http://www.benaki.gr/
Εως 28 Ιουνίου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X