Μαρκόπουλος: «Ομάδα ρυθμού ο Παναθηναϊκός»

«Είναι ομάδα ρυθμού κι αν βρει το τέμπο που θέλει μπορεί να σκοτώσει κάθε αντίπαλο», τόνισε για τον Παναθηναϊκό ο Σούλης Μαρκόπουλος, προπονητής του ΠΑΟΚ, εν όψει της αυριανής (26/5, 20:00, Novasports 2) συνάντησης των δύο ομάδων, την πρώτη για την ημιτελική σειρά των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ «κεκλεισμένων των θυρών».

«Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός μεταξύ άλλων κέρδισε φέτος και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ», επισήμανε ο κόουτς του «Δικέφαλου» και υπογράμμισε: «Είναι ομάδα ρυθμού κι αν βρει το τέμπο που θέλει μπορεί να σκοτώσει κάθε αντίπαλο. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει τον εαυτό του, να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις, ενώ είναι και λογικό να θέλει να πετύχει κάτι σημαντικό στην Ελλάδα, από την στιγμή που δεν το κατάφερε στην Ευρωλίγκα. Ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για μας να σταματήσουμε τον ρυθμό του αντιπάλου, να περιορίσουμε τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμά του και από εκεί και πέρα να έχουμε υπομονή στο δικό μας παιχνίδι, για να βρούμε τις αδυναμίες τους και όπως αυτές θα προκύψουν στο παιχνίδι. Αν καταφέρουμε να το πετύχουμε και έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού, θα είμαστε όσο περισσότερο ανταγωνιστικοί γίνεται στο γήπεδο».

Ο Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στο πόσο μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την σειρά, τα τρία παιχνίδια των δύο ομάδων τα οποία προηγήθηκαν: «Σίγουρα όταν παίζεις πολλές φορές με έναν αντίπαλο, τον γνωρίζεις καλύτερα, τον καταλαβαίνεις, έχεις παραστάσεις από το γήπεδο και πιθανότατα μπορείς πιο εύκολα να κάνεις πράγματα στο παιχνίδι. Ξέρουμε βέβαια ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει διαφορετικό πρόσωπο, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα που θα είναι περισσότερο απελευθερωμένη και θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα έχει περισσότερη τύχη για να πάρει τη νίκη».

Σχετικά άρθρα