Φτιάχνουμε το δικό μας στρούντελ με μήλο και σταφίδες!

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />700 γραμμάρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους<br />50 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα και ψημένα<br />35 γραμμάρια φρυγανιά<br />50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη<br />1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα<br />1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι<br />1/4 κουταλάκι του γλυκού κολίανδρο<br />1 κούπα σταφίδες μαύρες<br />1/8 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο<br />1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς<br />1 κουταλιά της σούπας καλής ποιότητας μέλι<br />1 φύλλο σφολιάτας<br />1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα<br /><br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.<br />Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψίχα ψωμιού, καφέ ζάχαρη, κανέλα, σταφίδες, πιπέρι, κόλιανδρο και το κάρδαμο.<br /><br />Κόβετε τα μήλα σε κύβους. Προσθέστε το μέλι, βανίλια, φουντούκια, και τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά.<br />Ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας σε ένα ταψί με λαδόκολλα.<br /><br />Ρίχνετε μια λωρίδα της γέμισης κατά μήκος του κέντρου της ζύμης.<br />Βουρτσίστε τα άκρα με χτυπημένο αυγό. Τυλίξτε τη ζύμη.<br />Βουρτσίστε με χτυπημένο αυγό. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25-35 λεπτά.<br />Τέλος πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα