Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η Ελβετία δημοσιοποιεί τους φοροφυγάδες -Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει κανένα όνομα
Η Ελβετία δημοσιοποιεί τους φοροφυγάδες -Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει κανένα όνομα   thumbnail

Η Ελβετία δημοσιοποιεί τους φοροφυγάδες -Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει κανένα όνομα
Η Ελβετία έχει ξεκινήσει να δημοσιεύει στο διαδίκτυο τα ονόματα των ξένων είτε εταιρειών είτε φυσικών προσώπων που κατηγορούνται στις χώρες τους για φοροδιαφυγή.


Μεταξύ των χωρών που έχουν ζητήσει να γίνει κάτι τέτοιο είναι η Γερμανία, ενώ των Αμερικανών πολιτών δημοσιεύονται μόνο τα αρχικά τους. Οσο για την Ελλάδα, δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσωπο ή εταιρεία στη λίστα.


Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της "Deutsche Welle", η οποία επικαλείται δημοσίευμα της ελβετικής κυριακάτικης εφημερίδας "Sonntagszeitung", το κράτος της Ελβετίας έχει δεχθεί βροχή αιτημάτων από φορολογικές αρχές άλλων χωρών για καταθέτες στην Ελβετία, που στις χώρες τους διεξάγεται έρευνα για φοροδιαφυγή. Σε απάντηση, η Ελβετία έχει εκδώσει στην εφημερίδα της κυβερνήσεως μία λίστα με ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και εθνικότητες.


Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι έχουν υποβληθεί αιτήματα για ονόματα φυσικών προσώπων από Ισπανία, Ινδία, Ολλανδία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ και Νότια Κορέα και για ονόματα εταιρειών από τον Παναμά, τις Μπαχάμες και την Ισπανία. Πουθενά δεν αναφέρεται αίτημα από την Ελλάδα.


Επίσης, τον Μάρτιο η Ελβεταία υπέγραψε συμφωνία με την Αυστραλία μέσω της οποίας επιτρέπεται η αυτόματη κοινοποίηση φορολογικών πληροφοριών. Παρόμοιες συμφωνίες έχει υπογράψει και τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.


axortagos

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X