Αρχική / More / Αθλητικά / Νομιμοποίηση καταθέσεων με φόρο 15% και 30%
Νομιμοποίηση καταθέσεων με φόρο 15% και 30% thumbnail

Νομιμοποίηση καταθέσεων με φόρο 15% και 30%

Σε συμφωνία με την Ελβετία θα προχωρήσει η Ελλάδα για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων καταθέσεων στην Ελβετία. Εντός των ημερών θα υπάρξει και κοινή ανακοίνωση των δύο χωρών.

O φορολογικός συντελεστής που προτείνει η Αθήνα είναι στο 15%. Οσον αφορά τη νομιμοποίηση εγχώριων «αδήλωτων» καταθέσεων, η κυβέρνηση προτείνει έναν πολύ υψηλότερο φορολογικό συντελεστή 30%.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο πλαίσιο της «συμφωνίας εθελοντικής αποκάλυψης» (voluntary disclosure agreement) οι Έλληνες πολίτες που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία θα μπορούν να τις νομιμοποιήσουν χωρίς την υποχρέωση να τις επαναπατρίσουν, χρησιμοποιώντας διαδικτυακή εφαρμογή της ΓΓΔΕ.

Στην εφαρμογή θα δηλώνουν τις καταθέσεις αυτές, θα πληρώνουν φόρο και θα λαμβάνουν κωδικό τακτοποίησης για τις καταθέσεις τις οποίες δήλωσαν.

Η πλευρά της Ελβετίας θα μεριμνήσει και θα δεσμεύεται ότι οι ελβετικές τράπεζες θα στείλουν επιστολές σε όλους τους Ελληνες πολίτες που έχουν λογαριασμό για την συμφωνία εθελοντικής αποκάλυψης και θα τους ζητούν να προσκομίσουν εντός λίγων μηνών το πιστοποιητικό τακτοποίησης ή άλλο πιστοποιητικό σε περίπτωση.

Η συμφωνία θα καθιστά σαφές ότι αν δεν προσκομιστεί αυτό το πιστοποιητικό ο λογαριασμός αυτός θα κλείσει και ο άνθρωπος δεν θα έχει δικαίωμα να ξανανοίξει λογαριασμό στην Ελβετία.

Επίσης,ο Υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το παράθυρο επιβολής μικρού, όπως το χαρακτήρισε, τέλους αναλήψεων στο πλαίσιο αναζήτησης αντικινήτρων για τη χρήση χρήματος σε φυσική μορφή.

Αναφορικά με τον ΦΠΑ και τις συζητήσεις που γίνονται στο Brussels Group η ελληνική πλευρά επιμένει σε 3 συντελεστές, με τις αλλαγές να έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα για τις ασθενέστερες τάξεις, προκρίνοντας την μετάταξη όλων των τροφίμων στον χαμηλό συντελεστή.

Οι θεσμοί, σύμφωνα με τον υπουργό , επιμένουν σε 2 υψηλούς συντελεστές, οι οποίοι είναι όπως είπε εντελώς απαράδεκτοι για εμάς.

Πηγή: www.enikonomia.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X