Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Όχι εκλογές και καμία υποχώρηση λένε οι πολίτες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
Όχι εκλογές και καμία υποχώρηση λένε οι πολίτες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση  thumbnail

Όχι εκλογές και καμία υποχώρηση λένε οι πολίτες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση


Σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό από το 2009, μόλις 10%, βρίσκεται η πρόταση για εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Public Issue» για την εφημερίδα Αυγή.


Από την έρευνα προκύπτει ακόμη ότι σχεδόν οι μισοί πολίτες ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση, ζητώντας ωστόσο την ίδια ώρα από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει.
Συγκεκριμένα, το 46% των συμμετεχόντων φοβούνται ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει (30% τον Απρίλιο), το 39% πιστεύουν ότι θα μείνει η ίδια (51% τον Απρίλιο) ενώ μόλις το 15% εκτιμούν ότι θα καλυτερεύσει (19%).


Αντίστοιχες είναι οι απαντήσεις και για την πορεία της εθνικής οικονομίας, καθώς το 48% των πολιτών φοβούνται ότι θα χειροτερεύσει (32% τον Απρίλιο), το 25% εκτιμούν ότι θα καλυτερεύσει (32% τον Απρίλιο), ενώ ότι θα παραμείνει ίδια πιστεύουν το 27% (36% τον Απρίλιο).
«Όχι» λένε οι πολίτες παρόλα αυτά σε ερώτηση για υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις των δανειστών. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 59% ζητούν να μην υποχωρήσει, το 37% να υποχωρήσει και το 4% δεν έχει γνώμη. Ενδιαφέρον, παρουσιάζει, σύμφωνα με την Αυγή και το  ποιοι ψηφοφόροι προτιμούν την υποχώρηση, καθώς το 76% των πολιτών που λένε «ναι» προέρχονται από τη ΝΔ, το 79% από το ΠΑΣΟΚ και το 57% από το «Ποτάμι».


Η πρόταση για εκλογές δε, βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό από το 2009: Είναι στο 10%, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είχε φτάσει το 44%, επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη το 38%, επί κυβέρνησης Παπαδήμου το 71%, επί κυβέρνησης Παπανδρέου το 54% και επί κυβέρνησης Καραμανλή το 59%.
Η ανησυχία των πολιτών για την ασφάλεια των τραπεζικών τους καταθέσεων φαίνεται να αυξάνεται, καθώς το 55% θεωρούν πως δεν είναι απόλυτα εξασφαλισμένες και το 6% δεν έχουν γνώμη.


«Εχθρικά» απέναντι στην κυβέρνηση, είναι τα ΜΜΕ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας. Σε σχετική ερώτηση για τη στάση των μίντια σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, το 49% των πολιτών θεωρούν πως είναι εχθρική, το 20% ουδέτερη, το 28% φιλική ενώ χωρίς γνώμη είναι το 4% των ερωτηθέντων.


kontranews.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X