Αρχική / More / Αθλητικά / Το Ελβετικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις συλλήψεις
Το Ελβετικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις συλλήψεις thumbnail

Το Ελβετικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις συλλήψεις

Έξι στελέχη του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου συνελήφθησαν σήμερα στη Ζυρίχη και κρατούνται προκειμένου να εκδοθούν. Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν σχηματίσει κατηγορητήριο για δωροδοκία εκατομμυρίων δολαρίων.
Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν κατόπιν αιτήματος των αρχών των ΗΠΑ. Το γραφείο του εισαγγελέα της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης ερευνά τα συγκεκριμένα άτομα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως και σήμερα για δωροδοκία.
Ύποπτοι – εκπρόσωποι αθλητικών μέσων ενημέρωσης και εταιρειών προώθησης φέρονται να έχουν εμπλακεί σε δωροδοκίες, πληρωμές με εντολή των αξιωματούχων του ποδοσφαίρου – στελεχών της ΦΙΦΑ.
Ήταν αυτοί που μεσολαβούσαν για λογαριασμό της ΦΙΦΑ λαμβάνοντας συνολικά 100 εκατομμύρια δολάρια. Σε αντάλλαγμα λάμβαναν τα δικαιώματα marketing, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες των ποδοσφαιρικών τουρνουά κυρίως στη Λατινική Αμερική.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές οι υποθέσεις αυτές προετοιμαζόντουσαν και συμφωνούνταν στις ΗΠΑ και οι πληρωμές πραγματοποιούνταν μέσω Αμερικανικών Τραπεζών. Η αστυνομία της Ζυρίχης θα ανακρίνει σήμερα τους συλληφθέντες ακολουθώντας το αίτημα των ΗΠΑ για τη σύλληψή τους.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X