Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αμφισβητεί τη συμφωνία με τη Siemens η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αμφισβητεί τη συμφωνία με τη Siemens η Ζωή Κωνσταντοπούλου thumbnail

Αμφισβητεί τη συμφωνία με τη Siemens η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Πρόεδρος της Βουλής αμφισβήτησε την εγκυρότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε καλέσει τον Σήφη Βαλυράκη, πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens.


«Η πραγματικότητα είναι ότι ουδέποτε εγκύρως καταρτίστηκε η σύμβαση, με την οποία χαρίστηκαν οι αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία αποτίμησε θετικά το ενδεχόμενο να κληθεί αυτοτελώς η Siemens για εξέταση από την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας. Η κα. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε, ότι η Επιτροπή θα μπορεί να εξετάσει τους όρους «του φερόμενου ως εξώδικου συμβιβασμού». «Είναι εξόχως προβληματικό να αισθάνεται και να αντιλαμβάνεται μια θεσμική επιτροπή της Βουλής ότι η Siemens και η όποια Siemens και η κάθε Siemens, απολαμβάνει ιδιότυπης ή ιδιώνυμης ασυλίας, είναι όμως στην ευθύνη μας και στην αρμοδιότητα μας να μην επιτρέψουμε αυτή η ασυλία τελικά να γίνει ατιμωρησία, διάβρωση και άλωση και του πολιτικού συστήματος», συμπλήρωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.


koutipandoras.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X