Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Eξετάσεις: Πώς να κάνετε αποτελεσματική επανάληψη
Eξετάσεις: Πώς να κάνετε αποτελεσματική επανάληψη thumbnail

Eξετάσεις: Πώς να κάνετε αποτελεσματική επανάληψη

Οι σημειώσεις μαθημάτων, αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές στη διαδικασία μελέτης ενός παιδιού. Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής τονίζει ότι κρατώντας σημειώσεις, ένας μαθητής, όλη τη σχολική περίοδο έχει συμπυκνωμένα τα κυριότερα σημεία που έχουν αναφερθεί σε κάθε μάθημα και σε όσα έχει τονίσει ο δάσκαλος/καθηγητής.


Συνεπώς, είναι ένα σημαντικό υλικό το οποίο ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιήσει στις εξετάσεις, την περίοδο δηλαδή που δεν θα έχει πολύ χρόνο να διαβάσει από την αρχή, ώστε να κάνει μία αποτελεσματική επανάληψη.


Έχοντας μπροστά μας τις σημειώσεις:
• Βοηθάνε στην εύκολη ανεύρεση μίας ερώτησης ή πληροφορίας
• Λύνουν τυχόν απορίες οι οποίες μπορεί να δημιουργηθούν από την μελέτη των επόμενων κεφαλαίων
• Είναι συμπυκνωμένη ύλη
• Διαβάζονται πιο εύκολα
• Εάν υπάρχει ένα κεφάλαιο το οποίο δεν έχει μελετηθεί ικανοποιητικά, ανατρέχοντας στις σημειώσεις διαβάζεις τα κυριότερα σημεία
• Είναι συγκεντρωμένα όλα μαζί (τα πιο ουσιαστικά)Συμβουλή Ειδικού:
Η ύλη των μαθημάτων καθώς και οι απαιτήσεις του σχολείου είναι πολύ μεγάλες. Οι σημειώσεις αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο σύμφωνα με το οποίο, κατά την περίοδο των εξετάσεων, οι μαθητές διευκολύνονται καθώς έχουν συγκεντρωμένο το υλικό τους και διαβάζουν πιο αποτελεσματικά.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X