Αρχική / More / Αθλητικά / Μετρώντας αντίστροφα για τη μεγάλη γιορτή του World League
Μετρώντας αντίστροφα για τη μεγάλη γιορτή του World League thumbnail

Μετρώντας αντίστροφα για τη μεγάλη γιορτή του World League

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα ‘Ηλίας Ζυγούρης’ του Αλεξάνδρειου Μελάθρου η πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου εν όψει των αγώνων του G’ ομίλου του World League που θα διεξαχθούν στην Θεσσαλονίκη το τριήμερο 19-21 Ιουνίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Stoiximan.gr Μέγα Χορηγού των Εθνικών ομάδων Ανδρών – Γυναικών Γιώργος Σπανουδάκης, ο προπονητής της Εθνικής Σωτήρης Δρίκος, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Δημήτρης Τζούριτς και ο Διευθυντής της ΕΟΠΕ Περικλής Μπακοδήμος.

Από την πλευρά των συνδιοργανωτών (ΕΟΠΕ, Δήμος Θεσσαλονίκης) πέραν της ικανοποίησης για το γεγονός ότι το World League επιστρέφει (μαζί με την Εθνική) μετά από δέκα χρόνια στην Θεσσαλονίκη, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι το τριήμερο των αγώνων σε συνδυασμό με τις ποικίλες παράπλευρές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τόσο σε κεντρικά σημεία της πόλης όσο και στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, θα μετατρέψουν το συγκεκριμένο διάστημα την Θεσσαλονίκη σε πόλο έλξης.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, τόσο ο Σωτήρης Δρίκος όσο και ο Δημήτρης Τζούριτς στάθηκαν στην σημασία της επιστροφής της Εθνικής ομάδας στο World League, στην παρουσία της στην Θεσσαλονίκη και την στήριξη που παρέχει η εταιρία Stoiximan.gr σ’ αυτή την νέα προσπάθεια εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία τους ότι κι αυτό το καλοκαίρι θα στεφθεί με επιτυχία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Αχιλλέας Μαυρομάτης (πρόεδρος ΕΟΠΕ): «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς αυτό το ξεκίνημα Εθνικής ομάδας γίνεται από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει δείξει ότι αγαπάει το βόλεϊ, έχει αγκαλιάσει τις προσπάθειες των Εθνικών ομάδων από πέρσι αλλά και παλιότερα στο World League. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που στηρίζει υλικά και ηθικά όσο μπορεί αυτήν την προσπάθεια, τον μέγα χορηγό των Εθνικών ομάδων Stoiximan.gr και την διοίκηση του Αλεξανδρείου Μελάθρου. Η πάσα πηγαίνει πλέον στους παίκτες της Εθνικής ομάδας κι είμαι σίγουρος ότι όλοι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να δώσουν χαρά στους φίλους του βόλει και στην πόλη που θα γεμίσει το γήπεδο όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Εύχομαι η δύναμη του κόσμου στο γεμάτο Παλέ να δώσει περίσσια δύναμη και στους παίκτες μας για να πετύχουν σημαντικά αγωνιστικά αποτελέσματα. Επίσης θέλω να αναφέρω ότι έχει αποδεχθεί την σχετική πρόσκληση της ΕΟΠΕ ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βόλεϊ Άρι Γκράσα ο οποίος θα έρθει στην Θεσσαλονίκη κι αυτό είναι ένα ακόμη γεγονός που δείχνει την σημασία διοργάνωσης».

Γιάννης Μπουτάρης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης): «Φέτος είναι μια πολύ καλή συγκυρία για το βόλεϊ, καθώς η ομάδα του ΠΑΟΚ χαροποίησε τη Θεσσαλονίκη με το νταμπλ που κατέκτησε και τους τιμήσαμε γι’ αυτή την επιτυχία. Όπως κάποτε το μπάσκετ είχε αναδειχθεί από τη Θεσσαλονίκη, σήμερα το βόλεϊ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο και ο κόσμος ετοιμάζεται να ενισχύσει την Εθνική, που επιστρέφει στο World League. Ήδη είναι ένας τίτλος το γεγονός ότι συμμετέχουν στη διοργάνωση. Ο Δήμος με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, την στηρίζει ολόψυχα και ελπίζω τα παιδιά να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Θέλω να ευχαριστήσω τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη γιατί έχει αναλάβει και τρέχει όλο αυτό το πρότζεκτ ενώ γενικά ο Δήμος μας δίνει μεγάλη βαρύτητα στα θέματα του αθλητισμού. Ξεκινάμε μία δράση μαζικού αθλητισμού στα πάρκα και στους δρόμους, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός φέρνει πιο κοντά τον κόσμο και δημιουργεί μία συλλογική αντίληψη».

Γιώργος Σπανουδάκης (μέλος ΔΣ Stoiximan.gr): «Eίμαι πολύ χαρούμενος κ. Δήμαρχε και κύριε Μαυρομάτη που είμαι σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη. Ήμουν εδώ και πριν από περίπου δύο εβδομάδες με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της στήριξης από τη Stoiximan ως μεγάλου χορηγού ενός αθλητικού μαζικού γεγονότος με σημαντικό κοινωνικό μήνυμα και την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, του αγώνα Τρέξε χωρίς τερματισμό. Ο αγώνας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και με χαρά θα συνδράμουμε τα τοπικά ιδρύματα και φορείς που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο. Είμαστε παρόντες και στη Βόρεια Ελλάδα εν γένει. Μόλις την Κυριακή που μας πέρασε ανακοινώσαμε την οικονομική στήριξη μιας πολύ αξιόλογης οργάνωσης, του Συλλόγου Ατόμων με κινητικά προβλήματα «ΠΕΡΠΑΤΩ» ενός συλλόγου που δραστηριοποιείται στην Κομοτηνή, με στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Α.μεΑ. στην καθημερινότητα τους, να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης καθώς και να διευκολυνθεί η ομαλή κοινωνική τους ένταξη. Θέλαμε παράλληλα να δώσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να στηρίζουμε δράσεις που αναπτύσσονται στην περιφέρεια. Σήμερα όμως είμαστε εδώ ως μεγάλοι χορηγοί της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ ανδρών και γυναικών. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε έμπρακτα την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια για την Εθνική Ανδρών στο World League και την προσπάθεια των γυναικών στo Europe League, με παίκτες καταξιωμένους που αγωνίζονται στα ξένα πρωταθλήματα και αποτελούν πρότυπα για τους νέους. Η επιστροφή λοιπόν στα σαλόνια του World League και η συγκυρία αυτό να γίνεται στην Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ταυτόχρονα μια ευκαιρία προβολής της πόλης στο εξωτερικό και γνωρίζω κύριε Δήμαρχε το βάρος που έχετε ρίξει στον τομέα αυτό ήδη από την πρώτη σας θητεία. Γνωρίζοντας ταυτόχρονα την ευαισθησία σας στα κοινωνικά προβλήματα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αυτό το γεγονός θα βοηθήσει και στην ανάδειξη της ανάγκης καταπολέμησης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νέα παιδιά. Προβλήματα όπως είναι η μάστιγα του bullying την οποία από την πλευρά μας μέσα από ένα πλέγμα ενεργειών σε όλη την Ελλάδα από τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της εκστρατείας μας με τίτλο ΜΙFOVASAI προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση του μέσα από σειρά δράσεων. Γι αυτό και στο πλαίσιο του World League η Πλατεία Αριστοτέλους θα δώσει το μήνυμα της σε όλη την Ελλάδα. Επιστρέφοντας όμως στα αθλητικά θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εθνική μας ομάδα και να καλέσω τους Θεσσαλονικείς να την στηρίξουν να την αγκαλιάσουν και να την οδηγήσουμε παρέα πάλι στον στίβο των διακρίσεων».

Περικλής Μπακοδήμος (τεχνικός διευθυντής ΕΟΠΕ): «Ο στόχος της ΕΟΠΕ πέραν του αγωνιστικού σκέλους είναι να αποτελέσει εκείνο το τριήμερο η Θεσσαλονίκη πόλο έλξης του ελληνικού αθλητισμού. Έχουν σχεδιαστεί παράπλευρες εκδηλώσεις για να πλημμυρίσουν οι χώροι της πόλης από βόλεϊ. Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουνίου, τα πρωινά των αγώνων θα διεξαχθεί στην Αριστοτέλους τουρνουά μίνι βόλει με τη συμμετοχή των ομάδων της ΕΠΕΣΘ όπου φιλοδοξούμε να περάσουν περισσότερα από 1.000 παιδιά για να παίξουν βόλεϊ και ζητούμε εκ των προτέρων συγνώμη από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα κλείσουμε έναν δρόμο. Όπως είπε κι ο κ. Σπανουδάκης αυτό το τουρνουά θα είναι αφιερωμένο στο αντιμπούλινγκ, όπως ακριβώς είχε γίνει με το μεγάλο τουρνουά που διεξήχθη στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Επίσης ο Σύνδεσμος Προπονητών θα διοργανώσει συνέδριο προπονητικής με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων προπονητών ενώ το πρωί της Κυριακής ο Σύλλογος Φίλων Εθνικών ομάδων θα πραγματοποιήσει ημερίδα αφιερωμένη στη διοργάνωση του World League. Θα υπάρξουν επισκέψεις των αθλητών στα σχολεία, συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης που θα διαφημίζουν τους αγώνες και θα δίνουν προσκλήσεις, ενώ από τις 8 Ιουνίου τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα έχουν τις αφίσες αγώνων και ο στόχος μας είναι να μην μείνει ούτε μια θέση κενή. Στο τριήμερο των αγώνων η Θύρα 10 θα είναι αποκλειστικά για 500 παιδιά των ακαδημιών των συλλόγων της πόλης, ενώ τα εισιτήρια θα τεθούν σε κυκλοφορία από τις 4/6 και θα πωλούνται ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα viva.gr, τα βιβλιοπωλεία Ιανός, Παπασωτηρίου και τα καταστήματα Public. Επίσης από τις 4/6 θα πωλούνται τα πρωινά από τα γραφεία ΕΠΕΣΘ και αργότερα θα λειτουργήσουν εκδοτήρια τα απογεύματα στο Παλέ αλλά και στην Πλατεία Αριστοτέλους. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 6, 8, 12 και 18 ευρώ τα διακεκριμένα».

Δημήτρης Τζούριτς (αρχηγός Εθνικής ανδρών): «Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους και είναι σημαντικό να βλέπουμε τόσους εκπροσώπους του Τύπου σε μια εκδήλωση για το βόλεϊ. Το World League στο οποίο θα συμμετάσχουμε δεν είναι ίδιο με εκείνο που έπαιζε η Εθνική ομάδα παλιότερα, αλλά είναι μια καλή αρχή. Είμαι πολύ αισιόδοξος, πιστεύω σ’ αυτό που κάνουμε και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι, όπως είχαμε και πέρσι».

Σωτήρης Δρίκος (προπονητής Εθνικής ανδρών): «Οφείλουμε να ξεκινήσουμε με τις ευχαριστίες προς τους ανθρώπους, οι οποίοι μας συμπαραστέκονται. Ευχαριστούμε τον Μέγα Χορηγό των Εθνικών ομάδων, Stoiximan.gr, που κάνει κάτι πολύ σημαντικό. Όπως είπα και στην συνέντευξη Τύπου παρουσίασης της χορηγικής συμφωνίας, αυτή η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι πολύ σημαντική για την στήριξη του ελληνικού αθλητισμού. Να ευχαριστήσουμε το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και τους δημότες της πόλης. Η Θεσσαλονίκη αγαπά το βολεϊ, ερχόμαστε και η ζεστασιά που νιώθουμε από τους ανθρώπους του βόλεϊ της πόλης είναι πολύ μεγάλη. Ελπίζουμε να μεγαλώσουμε αυτή τη βάση. Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Παλέ, αυτό το ιστορικό γήπεδο του ελληνικού αθλητισμού, που μας δίνει τη δυνατότητα να έρθει πολύς κόσμος να χαρεί καλά παιχνίδια σ’ ένα ιστορικό γήπεδο. Να ευχαριστήσουμε και την ΕΟΠΕ γιατί η συμμετοχή σε δύο μη υποχρεωτικές διοργανώσεις, όπως είναι το World League και το European League, δείχνει ότι υπάρχει πίστη στην προσπάθεια που κάνουμε, για να στηρίξουμε αυτή τη νέα φουρνιά παικτών που έχουν με δυνατότητες. Όσον αφορά τους στόχους προσπαθώ να είμαι πραγματιστής και να μην εμφανιστώ ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε Όσκαρ, Νομπέλ και Γιουροβίζιον μαζί! Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε έναν σταθερό κορμό ομάδας, να λύσουμε κάποια μικρά αγωνιστικά θέματα, να έχουμε μια αγωνιστική επιτυχία για να έχουμε καλύτερο ράνκινγκ με στόχο μια καλύτερη κλήρωση στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού, που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο 2016. Αγωνιστικός στόχος να παρουσιάσουμε εκεί μια ομάδα που θα έχει ψηλότερο μέσο όρο ύψους, περισσότερες εμπειρίες και θα μπορέσει να είναι πλήρως ανταγωνιστική στα προκριματικά και ελπίζουμε και στα τελικά του Ευρωπαϊκού. Προφανώς έχουμε προτερήματα και αδυναμίες ο στόχος είναι να τα αναγνωρίσουμε όλα γρήγορα και να κάνουμε έναν ανάλογο σχεδιασμό. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε μια νεανική, καλή ομάδα, που οι περσινοί παίκτες αρχίζουν τώρα και συλλέγουν διεθνείς εμπειρίες. Επίσης η πραγματικότητα είναι ότι απουσιάζουμε 10 χρόνια από το προσκήνιο του παγκόσμιου βόλεϊ και ότι αντίπαλοί μας συμμετείχαν στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα και η Κίνα τερμάτισε και σχετικά ψηλά. Προτιμώ να διατηρήσουμε τόνους χαμηλούς και να διατηρήσουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε εκτός από ωραίο βόλεϊ να απολαύσουν οι φίλαθλοι και τη χαρά μιας αγωνιστικής επιτυχίας».

Σε ερώτηση που έγινε στον κ. Δρίκο αναφορικά και με την διοργάνωση του Euroean League ο ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε:

«Για Ευρωπαϊκό Λιγκ που θα ακολουθήσει, είναι λογικό να υπάρξουν μικρές προσθαφαιρέσεις σε ποσοστό 10 έως 20%, γιατί ο στρατηγικός στόχος είναι φτάσουμε σε καλή αγωνιστική κατάσταση όλων των αθλητών τον Σεπτέμβριο του 2016. Εκεί θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική και σωματική κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν κάποιες μικρές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ των ομάδων σε σχέση με το World League. Στο ευρωπαϊκό λιγκ στόχος προφανώς θα είναι η διάκριση, αλλά αυτός ο μεσοπρόθεσμος στόχος δεν πρέπει να ξεπερνά τον στρατηγικό στόχο, που είναι να διατηρήσουμε μια υψηλή θέση στο ράνκινγκ, να πάρουμε νίκες αλλά όχι να θυσάσουμε τα πάντα για να πάρουμε μια νίκη παραπάνω. Είναι λεπτές οι ισορροπίες και θα προσπαθήσουμε να τις διατηρήσουμε».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι στην 16άδα δεν υπάρχουν αθλητές του νταμπλούχου ΠΑΟΚ ο κ. Δρίκος σημείωσε: 

«Υπάρχουν τρεις αθλητές του πρωταθλητή ΠΑΟΚ στην 25άδα. Αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες των ίδιων αλλά και της ομάδας τους και έκαναν ένα βήμα μπροστά. Είναι πολλά τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη. Οι διεθνείς εμπειρίες, η σημαντικότητα του αθλητή στην λειτουργία της ομάδας που παίζει καθώς και οι προοπτικές που έχουν να κάνουν με την ηλικία αλλά και με τις δυνατότητες του κάθε αθλητή. Οι αθλητές δεν καλούνται μόνο με βάση τις επιτυχίες του συλλόγου τους. Έχω αίσθηση ότι δεν αδικήθηκε κάποιος με βάση αυτή τη λογική. Το να συνδυάζουμε τις αγωνιστικές επιτυχίες ενός συνόλου με την πρόσκληση κάποιων αθλητών σε μια άλλη ομάδα που έχει διαφορετικές υποχρεώσεις και στόχους, δεν είναι σωστό».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X