Αρχική / Πολιτισμός / City life / TERRAPOLIS – Μία έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις
TERRAPOLIS - Μία έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις thumbnail

TERRAPOLIS – Μία έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις

Ο NEON και η Whitechapel Gallery παρουσιάζουν τα έργα 25 καλλιτεχνών.


Η έκθεση αυτή επιχειρεί να προσδιορίσει τη δική της πόλη/γη όπου εκεί μάλιστα ζουν τα δικά της πλάσματα. Δανειζόμενη έναν όρο φιλοσοφικό από τον χώρο της επιστήμης, το Terrapolis έρχεται για να προσδιορίσει μία νέα, δημιουργική περιοχή, όπου συνυπάρχουν ειρηνικά, διάφορα ανθρώπινα και ζωώδη στοιχεία. Με μέσο έκφρασης τη σύγχρονη τέχνη, 25 έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες προτείνουν τη δική τους, προσωπική "βιοηθική" για τον 21ο αιώνα. Μέσα από γλυπτά, εγκαταστάσεις και φιλμ που πραγματεύονται στοιχεία από τη μυθολογία, το αρχαίο δράμα και το ζωικό βασίλειο, τα έργα τους συνδέουν το ανθρώπινο με το ζωώδες και απηχούν πλάσματα όπως Σάτυρους, Σφίγγες και Κένταυρους της αρχαιοελληνικής γλυπτικής. Η έκθεση αυτή συνεχίζει τη συνεργασία ανάμεσα στον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και τη Whitechapel Gallery του Λονδίνου αποτελώντας μέρος μίας τριλογίας εκθέσεων που πραγματοποιούνται σε χώρους της Αθήνας με σκοπό να διευρύνουν την πρόσβαση των πολιτών στη σύγχρονη τέχνη και να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση της πόλης. Η έκθεση Terrapolis παρουσιάζεται στον κήπο της Γαλλικής Σχολής σε επιμέλεια της Iwona Blazwick, διευθύντριας της Whitechapel Gallery, από 27 Μαΐου έως 26 Ιουλίου.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι διεθνείς καλλιτέχνες: Caroline Achaintre, Allora and Calzadilla, Huma Bhabha, Lynn Chadwick, William Cobbing, Enrico David, Angus Fairhurst, Lucio Fontana, Asta Gröting, Markus Karstieß, Yayoi Kusama, Richard Long, Sarah Lucas, Marlie Mul, Katja Novitskova, Norbert Prangenberg, Ugo Rondinone αλλά και έλληνες καλλιτέχνες με ανάθεση νέων έργων από το ΝΕΟΝ, όπως οι Αθανάσιος Αργιανάς, Ελένη Καμμά, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Αλίκη Παλάσκα, Κώστας Σαχπάζης.


 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


27 Μαΐου 2015
Εως 26 Ιουλίου 2015. Γαλλική Σχολή Αθηνών, Διδότου 6. Τρίτη-Σάββατο: 10πµ-9µµ Κυριακή: 12µµ-6µµ Δευτέρα: Κλειστά. Είσοδος ελεύθερη.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X