Δαμάσκηνα γεμιστά με σοκολάτα και φουντούκι!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">40 μεγάλα δαμάσκηνα, αποξηραμένα</li>
<li class="ingredient2">Για τη γκανάζ</li>
<li class="ingredient">500γρ. σοκολάτα υγείας</li>
<li class="ingredient">370ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά</li>
<li class="ingredient">30γρ. μέλι</li>
<li class="ingredient">50γρ. βούτυρο 82% σε θερμοκρασία περιβάλλοντος</li>
<li class="ingredient">60γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα</li>
<li class="ingredient2">Για την επικάλυψη</li>
<li class="ingredient">500γρ. σοκολάτα υγείας λιωμένη</li>
<li class="ingredient">500γρ. ζάχαρη άχνη</li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Κάνετε στα δαμάσκηνα μια κάθετη τομή και τα ανοίγετε.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Ετοιμάζετε την γκανάζ: Βάζετε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί για να λιώσει. Σε μία κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με το μέλι. Μόλις βράσει το μίγμα, το ρίχνετε σιγά, σιγά μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά με μαρίζ.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Αφήνετε το μίγμα να πέσει περίπου στους 40°C, προσθέτετε το βούτυρο και τα χοντροσπασμένα φουντούκια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στη γκανάζ.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Αδειάζετε τη γκανάζ σε ένα μπολ και την αφήνετε να σταθεροποιηθεί, τόσο όσο χρειαστεί για να μπορέσετε να την πλάσετε. Όταν η γκανάζ είναι έτοιμη, με ένα κουταλάκι παίρνετε την ποσότητα που θέλετε, την πλάθετε σε μπαλάκια και γεμίζετε με αυτή τα δαμάσκηνα. Αφήνετε τα δαμάσκηνα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά για να σταθεροποιηθούν.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 5</h4>
<p class="instructions">Ετοιμάζετε την επικάλυψη: βάζετε σε ένα μπολ τη λιωμένη σοκολάτα που έχετε αφήσει να φτάσει περίπου στους 30°C. Σε ένα μικρό ταψί απλώνετε τη ζάχαρη άχνη έτσι ώστε να έχει 2 δάχτυλα πάχος.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 6</h4>
<p class="instructions">Επικαλύπτετε με ελάχιστη σοκολάτα το κάθε δαμάσκηνο και έπειτα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τα κυλάτε στην άχνη. Τα αφήνετε μέχρι να κρυώσει η κουβερτούρα που τα επικαλύψατε. Αν χρειαστεί, βάζετε όλο το ταψί για λίγο στο ψυγείο και έπειτα τα βγάζετε. Εάν έχουν πολύ άχνη τα τινάζετε προσεκτικά μέχρι να μείνει όση χρειάζεται.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα