Mπριζόλες με ψητά λαχανικά και πέστο μαϊντανού

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>2 μπριζόλες μοσχαρίσιες κόντρα χωρίς κόκαλο</li>
<li>250 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια</li>
<li>300 γρ. καρότα, κομμένα στα 4 κατά μήκος</li>
<li>3 κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα στα 4, αφήνοντας λίγο από τη ρίζα ώστε να κρατιέται ενωμένο</li>
<li>3 στικ σέλερυ, κομμένα στα 2 και κατα μήκος , και μία χουφτα έξτρα φύλλα σέλερυ</li>
<li>2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>1 κ.σ. βούτυρο</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>1 κλωνάρι δενδρολίβανο</li>
<li>θυμάρι</li>
</ul>
<p><strong>Για το πέστο μαϊντανού</strong></p>
<ul>
<li>1 μικρό μάτσο μαιντανό</li>
<li>40 γρ. κάσιους ανάλατα</li>
<li>1 μικρή σκ. σκόρδο</li>
<li>5 κ.σ. λάδι και έξτρα αν χρειάζεται</li>
<li>το χυμό από 1 λεμόνι</li>
<li>3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα</li>
<li>πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.</li>
<li>Κόβουμε τη ρίζα της σελινόριζας και με το μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα γύρω γύρω περιφερειακά και κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα καρότα και το σέλερι σε κομμάτια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό ταψί.</li>
<li>Ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε μία στρώση.</li>
<li>Ψήνουμε για 45 λεπτά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί 1 ή 2 φορές, μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά και να πάρουν χρώμα.</li>
</ul>
<p><strong><span>Για την πέστο μαΐντανού</span></strong></p>
<ul>
<li>Στο μεταξύ φτιάχνουμε την πέστο. Χτυπάμε πρώτα το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και μετά βάζουμε το μαϊντανό, τα κάσιους, το χυμό από ένα λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεία. Ρίχνουμε μέσα τα κάσιους και χτυπάμε. Τέλος ρίχνουμε και την παρμεζάνα και πιπέρι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο νερό για να μην είναι τόσο έντονη η γεύση και να το κάνουμε πιο λεπτόρευστο.</li>
<li>Προσαρμόζουμε το πόσο πηχτό έιναι προσθέτοντας λίγο ακόμα λάδι ή νερό αν θέλουμε.</li>
</ul>
<p><strong>Για τις μπριζόλες</strong></p>
<ul>
<li>Ζεσταίνουμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά. Αλείφουμε το κρέας μας με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά από κάθε πλευρά για 4 λεπτά αν θέλουμε οι μπριζόλες μας να είναι μέτρια ψημένες και προσαρμόζουμε το χρόνο ανάλογα με το πόσο παχιές είναι. Τέλος προσθέτουμε και 1 κ.σ. βούτυρο, δενδρολίβανο και θυμάρι και αλείφουμε τις μπριζόλες έτσι ώστε να πάρουν επιπλέον άρωμα και μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από τη φωτιά.</li>
<li>Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά σκεπασμένα.</li>
<li>Σερβίρουμε τα λαχανικά δίπλα από τα φιλέτα που τα κόβουμε λεπτές φέτες μαζί με το πέστο.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα