Πανακότα με lime και μέλι:θερμίδες 251!

<div class="recipe-info-left">
<h2>Συστατικά</h2>
<ul>
<li>1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά</li>
<li>1/2 φλιτζάνι χαμηλό σε λιπαρά ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα</li>
<li>2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λάιμ</li>
<li>1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</li>
<li>1 φλιτζάνι γάλα με 2% λιπαρά</li>
<li>1 1/4 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη</li>
<li>2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ</li>
<li>Σπρέι μαγειρικής</li>
<li>1 1/2 κουταλιές της σούπας μέλι</li>
<li>1 κουταλάκι του γλυκού ανάλατο βούτυρο</li>
<li>10 τριμμένα μπισκότα χαμηλά σε λιπαρά</li>
</ul>
</div>
<div class="recipe-info-right">
<h2>Τρόπος μαγειρέματος</h2>
<p><span class="step">1</span></p>
<p>Πρόσθεσε τα πρώτα 3 συστατικά και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα και άφησέ τα να πάρουν βράση.</p>
<p><span class="step">2</span></p>
<p>Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκέπασέ την και άφησέ την για 30 λεπτά.</p>
<p><span class="step">3</span></p>
<p>Βάλε 1/4 φλιτζάνι γάλα 2% σε λιπαρά σε ένα μεσαίο μπολ.</p>
<p><span class="step">4</span></p>
<p>Πασπάλισε τη ζελατίνη στο γάλα και άφησέ το για 10 λεπτά.</p>
<p><span class="step">5</span></p>
<p>Βάλε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και άφησέ το να σιγοβράσει.</p>
<p><span class="step">6</span></p>
<p>Πρόσθεσε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα ζελατίνης, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.</p>
<p><span class="step">7</span></p>
<p>Πρόσθεσε και το υπόλοιπο 3/4 φλιτζάνι γάλα με 2% λιπαρά.</p>
<p><span class="step">8</span></p>
<p>Σούρωσε το γάλα μέσα από πετσέτα κουζίνας για να μη μείνουν υπολείμματα ζελατίνης.</p>
<p><span class="step">9</span></p>
<p>Ανακάτεψε μέσα σε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ</p>
<p><span class="step">10</span></p>
<p>Χώρισε το μείγμα ομοιόμορφα σε 4 φορμάκια που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής.</p>
<p><span class="step">11</span></p>
<p>Κάλυψέ τα με πλαστική μεμβράνη και το βάλε τα στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.</p>
<p><span class="step">12</span></p>
<p>Ανακάτεψε το υπόλοιπο χυμό με 1 κουταλιά της σούπας μέλι.</p>
<p><span class="step">13</span></p>
<p>Λιώσε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα μπισκότα και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.</p>
<p><span class="step">14</span></p>
<p>Μαγείρεψε για 1 λεπτό ή μέχρι να ψηθούν ελαφρώς, ανακατεύοντας συνεχώς.</p>
<p><span class="step">15</span></p>
<p>Άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς.</p>
<p><span class="step">16</span></p>
<p>Για να σερβίρεις, χαλάρωσε τις άκρες της πανακότας με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα.</p>
<p><span class="step">17</span></p>
<p>Γύρισε ανάποδα τα φορμάκια σε πιατάκια και πασπάλισε το καθένα με μείγμα μελιού (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού) και την κορυφή με περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού μπισκότα</p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα