Καρέλης: «Δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα»

Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Παναθηναϊκού το τελευταίο δίμηνο Νίκος Καρέλης είναι από τα πιο hot ονόματα των Πρασίνων αφού το όνομά του βρίσκεται στη λίστα αρκετών συλλόγων. Ο ίδιος δηλώνει πως έχει το μυαλό του μόνο στον Παναθηναϊκό, στον οποίο θα μπορέσει να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Ο επιθετικός του Τριφυλλιού αναφέρθηκε και στο ελληνικό πρωτάθλημα και τις πιθανότητες που είχαν οι Πράσινοι για να το κατακτήσουν αλλά και πως ένιωσε όταν χάθηκαν οι τρεις βαθμοί για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καρέλης στον ΣΠΟΡ FM 94,6

Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα: «Πιστεύω πως έπαιξε ρόλο η καλή εικόνα που είχαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Είχαμε καλή ψυχολογία, ήμασταν συγκεντρωμένοι και πήραμε τους βαθμούς που μας φέρνουν πιο κοντά στην πρώτη θέση στα πλέι οφ».

Για το πού αποδίδει την εικόνα του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ: «Αυτή την εξήγηση δεν μπορώ να τη δώσω. Μπορώ να πω πάντως ότι στα play offs φαίνεται η σωστή δουλειά που έχουμε κάνει όλο το χρόνο. Οι άλλες ομάδες είναι πολύ κουρασμένες».

Για το πώς εισπράττει τη φετινή εκτόξευση στην καριέρα του: «Ελπίζω να μην έχω φτάσει ακόμη στην κορυφή. Ξέρω ότι με τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα μπορώ να φτάσω πολύ ψηλά. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μού δείχνουν εμπιστοσύνη και πιστεύω πως θα φτάσουμε με όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού ακόμη πιο ψηλά την επόμενη σεζόν».

Για το αν απογοήτευσε την ομάδα η αφαίρεση βαθμών από το ματς με τον Ολυμπιακό: «Ισχύει αυτό, γιατί όταν σου παίρνουν τρεις βαθμούς νιώθεις παράξενα. Δουλεύεις για όλη τη χρονιά να φτάσεις σε έναν στόχο και κάποια γεγονότα σού στερούν αυτό το δικαίωμα. Το πρωτάθλημα δεν το πήραμε, αλλά δουλεύουμε πολύ καλά για να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορούσε να πάρει φέτος το πρωτάθλημα: «Μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά όχι να το πάρουμε, γιατί εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι υπήρχαν κι άλλα πράγματα που δεν μας άφησαν. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα διαιτησία… Υπάρχουν διάφορα πράγματα που τα είδε όλη η Ελλάδα. Θα μπορούσε το πρωτάθλημα να είναι πιο συναρπαστικό. Παράλληλα η επίδοσή μας σε ορισμένα παιχνίδια δεν ήταν όπως έπρεπε κι έτσι δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους».

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας φέτος: «Στην αρχή της σεζόν δεν είχαμε βρει τα πατήματά μας σαν ομάδα για να αντεπεξέλθουμε σε κάποια ματς και η απόδοσή μας δεν ήταν όπως έπρεπε σε σημαντικά παιχνίδια, όπως στο Europa League και το ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη. Αν την είχαμε αποκλείσει, πιστεύω πως θα φτάναμε στον τελικό και ίσως να παίρναμε το Κύπελλο».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα του χρόνου: «Δεν μας αρέσει να μιλάμε για πράγματα που δεν έχουν έρθει ακόμη. Είμαστε Παναθηναϊκός, πάμε για το καλύτερο, αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά, να μη χάσουμε παιχνίδια σε έδρες που φέτος χάσαμε πολύτιμους βαθμούς και να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Έχουμε βάλει τις βάσεις με τον προπονητή μας, το καλοκαίρι θα έρθουν και άλλοι παίκτες και θέλουμε το καλύτερο, αρχής γενομένης από τα προκριματικά του Champions League».

Για το πώς τον έχει βοηθήσει ο Αναστασίου: «Ο κ. Αναστασίου έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα κι εμένα προσωπικά. Με πήρε από τη Ρωσία και με έφερε στον Παναθηναϊκό. Αυτό δείχνει πολλά. Με έχει βοηθήσει πολύ και χαίρομαι που ανταποδίδω την εμπιστοσύνη. Είναι σημαντικό για έναν παίκτη να έχει αυτοπεποίθηση, τακτικά και τεχνικά επίσης έχει κάνει πολλά για μένα».

Για τη συνεργασία με τον Μπεργκ: «Δεν μπορείς να παίζεις δίπλα σε έναν τέτοιο επιθετικό και να μην πάρεις πράγματα. Από τα πατήματά του, από τις κινήσεις του, από τα τελειώματά του… Με έχει βοηθήσει πολύ, όπως και άλλα παιδιά, όπως ο Ζέκα και ο Πέτριτς, που με συμβουλεύουν κάθε μέρα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου έναν επιθετικό που να ξέρει πώς να κινείται στο χώρο και να κάνει ό,τι καλύτερο για να σε βοηθήσει να βρεθείς κοντά στο γκολ. Όλα είναι πιο εύκολα όταν είσαι δίπλα του».

Για το πού χρειάζεται να βελτιωθεί: «Θέλω βελτίωση στα τελειώματα, το ξέρω και ο ίδιος. Θα έρθει πιστεύω από τη δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό και από την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Θα πρέπει επίσης να βρίσκω καλύτερα τους κενούς χώρους για να τους εκμεταλλεύομαι καλύτερα».

Για το γεγονός ότι δεν πέφτει εύκολα για να πάρει σφυρίγματα: «Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ στο γήπεδο και να μην περιμένω από έναν διαιτητή να πάρω ένα παιχνίδι. Θα πρέπει όμως και οι διαιτητές να ξέρουν καλύτερα τι κάνουν μέσα στο γήπεδο».

Για τα σκάνδαλα στο ελληνικό και διεθνές ποδόσφαιρο: «Δεν δίνω σημασία, προσπαθώ να μην τα σκέφτομαι τόσα, ώστε να είμαι συγκεντρωμένος και να δουλεύω σκληρά. Αυτά τα πράγματα είναι για τους ανθρώπους εκτός γηπέδων. Δεν θα έλεγα πως κάποιοι κλέβουν το δίκιο μας, αλλά πως υπάρχουν αγώνες που δεν χάνεις μόνο από την απόδοσή σου».

Για τη συμβουλή που του έχουν δώσει και του έχει μείνει: «Με τη σκληρή δουλειά όλα γίνονται και πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου».

Για το αν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό: «Δεν βλέπω το λόγο να μην είμαι. Το μυαλό μου είναι στον Παναθηναϊκό, οπότε…».

Για το αν αισθάνεται έτοιμος για μεταγραφή στο εξωτερικό: «Δεν το σκέφτομαι καν. Πιστεύω πως πρέπει να μείνω στον Παναθηναϊκό, να δουλέψω σκληρά κι αν έρθει κάτι σημαντικό να το σκεφτούμε. Μένοντας εδώ θα δουλέψω σκληρά και θα βελτιωθώ».

Για το αν γνωρίζει να υπάρχει πρόταση για εκείνον: «Δεν γνωρίζω, δεν συζητώ αυτά τα πράγματα ούτε με τον μάνατζέρ μου, ούτε με την ομάδα κι έχω το μυαλό μου 100% στον Παναθηναϊκό».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής στο Euro 2016: «Υπάρχουν ελπίδες, αλλά είναι δύσκολο. Έχουμε ξανακαταφέρει να πάρουμε παιχνίδια στη σειρά. Θα είναι πολύ σημαντικό να νικήσουμε στα Νησιά Φερόε».

Για το τι άλλαξε ο Σέρχιο Μαρκαριάν στην Εθνική: «Γίναμε πάλι οικογένεια στην Εθνική κι αφιερώσαμε χρόνο στην τακτική. Θα δουλέψουμε κι άλλο για να μπορέσουμε να νικήσουμε στα Νησιά Φερόε».

Για το κλίμα επί Κλαούντιο Ρανιέρι: «Τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά. Αυτή τη λέξη θα χρησιμοποιούσα».

Σχετικά άρθρα