Τριετές συμβόλαιο στον Άρνεσεν

Με τόσο πλούσια θητεία ως αθλητικός διευθυντής σε ομάδες όπως η Αιντχόφεν, η Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, η Τότεναμ, το Αμβούργο, η Μέταλιστ (έστω και στην σύντομη παρουσία του) πως είναι δυνατόν να μην θεωρείται μακράν η καλύτερη επιλογή; Και με διαφορά από τις υπόλοιπες. Βεβαίως, ο Δανός που έχει αφήσει την δική του σφραγίδα και ως ποδοσφαιριστής, καλείται, σε αυτό το πολύ δύσκολο σωματείο, να αποδείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Ο Άρνεσεν είναι ο εκλεκτός του ΠΑΟΚ, ο εκλεκτός για τον οποίον μιλούσε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιάκωβος Αγγελίδης. Είναι δική του η συνεισφορά στην τελική επιλογή.

Για τον Άρνεσεν βεβαίως ρώτησε ο Σαββίδης. Και τον Αμπράμοβιτς, με τον οποίον γνωρίζονται προσωπικά καθώς ο Δανός, είχε διατελέσει αθλητικός διευθυντής στην Τσέλσι, από το 2005 έως το 2011. Έξι χρόνια θητείας σε μία ομάδα που είναι η νέα δύναμη στο Αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ο Άρνεσεν θα μιλήσει σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΠΑΟΚ και θα παρουσιαστεί άμεσα η δήλωσή του από το επίσημο κανάλι της ΠΑΕ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έδινε ο ΠΑΟΚ, θα επιστρέψει στην βάση του, για να πακετάρει τα προσωπικά του αντικείμενα και θα επιστρέψει και πάλι στην Θεσσαλονίκη, προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Και τότε, μόλις έρθει εκ νέου, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από την διοίκηση του ΠΑΟΚ.

Κυριολεκτικά, τέτοιο όνομα, τόσο λαμπρό, όσο του Φράνκ Αρνεσεν, σε αυτό το επίπεδο, δεν έχει έρθει στην Ελλάδα. Τον φέρνει ο ΠΑΟΚ, που δεν θα έχει και του χρόνου, τα έσοδα του Τσάμπίονς Λίγκ, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως δεν θα κάνει διαχείριση εσόδων ο μεγαλομέτοχός του. Πάλι από την «τσέπη» του θα βάλει. Όσο για το συμβόλαιό του, θα είναι τριετές με υψηλότατες απολαβές. Και σκεφθείτε πως και ο νέος προπονητής που θα έρθει, θα έχει αυξημένα μπόνους αλλά και απολαβές. Όλα αυτά, με τον Ιβάν Σαββίδη, να θέλει να κάνει την ομάδα ισχυρή αγωνιστικά και να την οδηγήσει σε πολύ υψηλές θέσεις στην Ευρώπη. Κυρίως όμως, το βασικό είναι, την επόμενη σεζόν, ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει την πρωτιά στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα