Έμερι: «Θέλαμε πολύ αυτό τον τίτλο»

Η Σεβίλλη κατέκτησε για 2η σερί χρονιά του Γιουρόπα Λιγκ και έγινε πολυνίκης του θεσμού, και ο Ουνάι Έμερι δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του. Ο τεχνικός της ομάδας της Ανδαλουσίας ανέφερε πως αυτή η επιτυχία ήταν επιβράβευση της σκληρής δουλειάς, με την Σεβίλλη να κατακτά εισιτήριο και για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.  

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Ντνιέπρ Μίρον Μάρκεβιτς εξήρε την προσπάθεια των παικτών της ομάδας του. Εξέφρασε την ελπίδα ο σύλλογος της Ουκρανίας να φτάσει ξανά σε τόσο υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη! Ο τεχνικός της Ντνιέπρ δήλωσε περήφανος για την πορεία της ομάδας του στο Γιουρόπα Λιγκ και την προσπάθεια που κατέβαλαν στον τελικό… Να αναφέρουμε πως η Ντνιέπρ θα προσπαθήσει να πάρει την 2η θέση (οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) στο ουκρανικό πρωτάθλημα, αλλά είναι δύσκολο, αφού απομένει μία αγωνιστική και η Σαχτάρ είναι στο +2.   

«Είμαστε πανευτυχείς που τα καταφέραμε. Είναι η επιβράβευση για όλη τη σκληρή δουλειά μας. Ήταν ένας δύσκολος τελικός, απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Πρόκειται για μια ξεχωριστή στιγμή για τη Σεβίλλη και νιώθουμε ακόμη πιο δεμένοι με την πόλη μας πλέον. Αξίζουν συγχαρητήρια στη Ντνιέπρ για την όλη πορεία της και την απόδοσή της στον τελικό. Ήταν ένας άξιος αντίπαλος», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός και πρόσθεσε: «Θέλαμε πολύ τον τίτλο για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας και να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να απολαύσουμε τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση και να προχωρήσουμε όσο μπορούμε».
Όσο για το αν θα ηγηθεί ο ίδιος των Ανδαλουσιανών και στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ισπανός προπονητής είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ». Αυτή ήταν η απάντηση του, γεμάτη νόημα, αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόθεσή του είναι να παραμείνει, αν και υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι τεχνικοί…  

«Είμαι ευγνώμων απέναντι στους παίκτες μου, γιατί έδωσαν τα πάντα. Νιώθω περήφανος για την ομάδα μου. Η Σεβίλλη ήταν πιο έμπειρη από μας και νομίζω πως αυτό φάνηκε. Επιτρέψαμε στον Μπάκα να γίνει πολύ επιθετικός και κάναμε πολλά αμυντικά λάθη. Ειδικά στο τρίτο γκολ, έπρεπε να έχουμε απομακρύνει την μπάλα. Προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος όμως και παρουσιάσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δεν έχω κανένα παράπονο. Ασφαλώς και θέλαμε τον τίτλο για να γράψουμε ιστορία, αλλά ελπίζω να μη χάσαμε μια μοναδική ευκαιρία και να υπάρχει συνέχεια για τη Ντνιέπρ», τόνισε ο 64άχρονος τεχνικός της ουκρανικής ομάδας…

Σχετικά άρθρα