Αρχική / More / Αθλητικά / Κοντονής: «Κρατούν δέσμιο τον αθλητισμό»
Κοντονής: «Κρατούν δέσμιο τον αθλητισμό» thumbnail

Κοντονής: "Κρατούν δέσμιο τον αθλητισμό"

Για απόλυτη σήψη και διαφθορά στον χώρο του ποδοσφαίρου λόγω των τεράστιων ποσών και της εμπορευματοποίησης του αθλήματος έκανε λόγο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με δηλώσεις του στον «Alpha Radio».
Οι δηλώσεις του:
«Η ραγδαία εμπορευματοποίηση και τα τεράστια ποσά που διακινούνται στο ποδόσφαιρο από χορηγούς, εταιρίες κλπ. όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν διαμορφώσει ένα πεδίο απόλυτης σήψης και διαφθοράς. Δυστυχώς τα ποσά αυτά δεν χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του αθλητισμού αλλά προς ικανοποίηση προσωπικών απολαύσεων ορισμένων οι οποίοι βρίσκονται σε θέση διοίκησης. Και αυτό είναι ανησυχητικό, διότι όταν βλέπει ο απλός κόσμος, την πολυτελή ζωή που κάνουν ορισμένοι η οποία φαντάζει στα μάτια των περισσοτέρων παραμυθένια, εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τι μεθοδεύσεις μπορεί να γίνονται για να διατηρούν αυτά τα προνόμια και να κρατούν δέσμιο τον αθλητισμό».
Πώς μπορεί να εξαλειφτεί αυτό το φαινόμενο στην Ελλάδα, διότι και εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πλουτίζουν από τον αθλητισμό.
«Εμείς δεν λέμε να μην υπάρχουν επενδυτές στο ποδόσφαιρο. Κανείς, άλλωστε δεν επενδύει τα χρήματά του για να χάσει. Αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες έτσι ώστε μεγάλο μέρος αυτού του υπερπροϊόντος το οποίο παράγεται να έχει και μια αντανάκλαση στον αθλητισμό, στον ερασιτεχνικό, στα σωματεία στις βάσεις κλπ. Στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα θέσουμε το θέμα μετ’ επιτάσεως προκειμένου να θεσπιστεί ένα πλαίσιο που θαΓ καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των διεθνών ομοσπονδιών έναντι των κυβερνήσεων. Θα πρέπει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση να βάλει κανόνες στο πώς θα διαμορφωθεί το πεδίο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι δυνατόν να μη μπορούν οι κυβερνήσεις να νομοθετούν, να παίρνουν μέτρα κατά τον τρόπο τον οποίο τα κοινοβούλια αποφασίζουν. Θυμάστε τι αντιμετώπισε η ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα με το νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή και την απειλή που είχαμε διαρκώς περί αποκλεισμού των ομάδων μας από τις διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X