Αρχική / Media (old articles) / Project Brillo: Το λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές του Internet of Things από τη Google
Project Brillo: Το λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές του Internet of Things από τη Google thumbnail

Project Brillo: Το λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές του Internet of Things από τη Google

Ακόμα μία αναμενόμενη ανακοίνωση από το Google I/O 2015, με τον αντιπρόεδρο Sundar Pichai να αποκαλύπτει το Project Brillo, το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας για τις συσκευές του Internet of Things (IoT), το οποίο ουσιαστικά είναι μια “ξεγυμνωμένη” έκδοση του Android OS που υποστηρίζει, ωστόσο, WiFi, Bluetooth LE (Low Energy) και Thread.

Παράλληλα, ο κ. Pichai παρουσίασε το πρωτόκολλο Weave, μια γλώσσα επικοινωνίας για τις συσκευές του IoT είτε για αλληλεπίδραση μεταξύ χρήστη και συσκευής (π.χ. φωνητικές εντολές), είτε για αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Να σημειωθεί ότι το πρωτόκολλο Weave υποστηρίζει επικοινωνία μεταξύ συσκευών διαφορετικών κατασκευαστών και διαφορετικών οικοσυστημάτων (π.χ. Android, iOS).

Το Project Brillo θα είναι διαθέσιμο σε preview έκδοση για developers μέσα στο επόμενο τρίμηνο, ενώ η τελική έκδοση αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

[Project Brillo]

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X