Φτιάχνει και προπονητές ο Ολυμπιακός

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν κάποιες ειδήσεις που αφορούσαν τους πρώην τεχνικούς του Ολυμπιακού επί διοικητικής εποχής του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε απέρριψε κρούση της Ρεάλ Μαδρίτης (όπως είχε κάνει και παλιότερα με την Μπαρτσελόνα) διότι δεν θέλει να φύγει από το Μπιλμπάο και την Αθλέτικ.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ εξασφάλισε με την Μονακό τη συμμετοχή στην τελευταία προκριματική φάση του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ και θα έχει ξανά την ευκαιρία να κοουτσάρει σύλλογο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Κι ο Μίτσελ αναδείχτηκε τρίτος σε προτιμήσεις σε μεγάλη δημοσκόπηση ανάμεσα σε οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης σχετικά με το νέο προπονητή του συλλόγου. Ήταν για μικρό ποσοστό πίσω από τον Γιούργκεν Κλοπ και τον Ράφα Μπενίτεθ.

Ακόμη και ο συνεργάτης του Μίτσελ, ο Βίκτορ, έφτασε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, με σημαντικό εφόδιο τη δουλειά του στους Πειραιώτες.

Οι τρεις προηγούμενοι προπονητές του Ολυμπιακού έδωσαν πολλά στον ελληνικό σύλλογο. Άλλος περισσότερα, άλλος λιγότερα. Ο Βαλβέρδε και ο Μίτσελ πήραν τίτλους, ο Ζαρντίμ θα έπαιρνε κι αυτός εάν υπήρχε μεγαλύτερη σύνδεση με αυτό που θέλει να βλέπει από την ομάδα διοίκηση και κόσμος.

Όλοι τους πήραν από τον Ολυμπιακό. Εκτός από πολλά χρήματα και τη δυνατότητα να προσθέσουν στο παλμαρέ τους διακρίσεις, τίτλους και ευρωπαϊκές παραστάσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και φυσικά να ανεβάσουν τις μετοχές τους στη διεθνή λίστα των τεχνικών.

Τώρα είναι η σειρά και η ευκαιρία του Περέιρα. Έχει μπροστά του όλο το καλοκαίρι ώστε να σχεδιάσει, να προγραμματίσει και να προετοιμάσει μια ομάδα που θα είναι καθαρά δική του και μέσω της οποίας μπορεί να ανεβάσει τη δημοφιλία του εντός του συλλόγου, αλλά και το όνομά του στη διεθνή αγορά…

Σχετικά άρθρα