Κρεμάει τα παπούτσια του ο Φέρντιναντ

Τέλος στην καριέρα του αποφάσισε να βάλει ο Ρίο Φέρντιναντ. Ο 36χρόνος Άγγλος κεντρικός αμυντικός έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Αγγλίας, 1 FA Cup και 1 Τσάμπιονς Λιγκ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του:
«Μετά από 18 χρόνια ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αισθάνομαι τώρα πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αποσυρθώ από το άθλημα που αγαπώ.
Κλωτσώντας μία μπάλα ως 12χρονο παιδί δεν είχα ονειρευτεί ποτέ ότι θα έπαιζα ποτέ για την ομάδα των παιδικών μου χρόνων, Γουέστ Χαμ, ότι θα γινόμουν αρχηγός στη Λιντς, ότι θα κατακτούσα το Champions League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ή ότι θα ξαναντάμωνα με τον πρώτο μου προπονητή Χάρι Ρέντναπ στην ΚΠΡ.
Θα θυμάμαι πάντα με τεράστια υπερηφάνεια τις 81 φορές που έπαιξα για την εθνική Αγγλίας. Αυτές είναι όλες ανεκτίμητες αναμνήσεις που θα διαρκούν για μία ζωή. Ξεκινώντας μία καριέρα, κάθε νέος άνδρας, χρειάζεται μέντορες.
Εγώ βρήκα τον δικό μου στον Ντέιβ Γκούντγουιν, τον διακεκριμμένο μάνατζερ στο Μπλάκχιθ και στον Τόνι Καρ, τον προπονητή της ομάδας Νέων στη Γουέστ Χαμ. Μου μετέδωσαν χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους που με συνόδευσαν σε όλη την καριέρα μου. Θα τους είμαι για πάντα ευγνώμων.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κρις Ράμσεϊ, τον Χάρι Ρέντναπ, τον Ντέιβιντ Ο’Λίρι και τον Ντέιβιντ Μόγιες που με κοούτσαραν σε διάφορες φάσεις της καριέρας μου και τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα..
Κατακτώντας τίτλους στα 13 χρόνια μου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μου δόθηκε η δυνατότητα να πετύχω ό,τι ονειρευόμουν στο ποδόσφαιρο… Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς την ιδιοφυία του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον… Κατά τη γνώμη μου είναι ο σπουδαιότερος προπονητής στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και να αποδώσω τιμές στη γυναίκα μου Ρεμπέκα και την οικογένειά μου για τις θυσίες τους, την ενθάρρυνση αλλά και τις συμβουλές που μου έδωσαν κατά τη διάρκεια της καριέρας μου.
Και τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς από όλους τους συλλόγους, χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε για μένα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θα μου λείψει ο καθένας από εσάς στα σαββατιάτικα απογεύματά μου».

Σχετικά άρθρα