Ο Μιλοβάνοβιτς για τους τελικούς της Ευρώπης

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς φιλοξενήθηκε στον OTE TV και μίλησε για τους τελικούς σε Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τελικό του Copa Del Rey ανάμεσα σε Μπιλμπάο και Μπαρτσελόνα

«Όλος ο κόσμος ξέρει ότι η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι εύκολο το παιχνίδι απέναντι στη Μπιλμπάο. Η Μπιλμπάο έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα φέτος και μπορεί να βάλει δυσκολίες στη Μπαρτσελόνα. Για εμένα, είναι όλα ανοιχτά. Η Μπιλμπάο αυτόν τον χρόνο παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, το πρόβλημά της είναι η απουσία του Μουνιαΐν, αλλά νομίζω ότι ακόμη κι έτσι θα δούμε ένα καλό παιχνίδι».

Για τη «μάχη» των δύο πάγκων.

«Ο Λουίς Ενρίκε ήταν ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, τον οποίο αντιμετώπισα δύο – τρεις φορές στην καριέρα μου. Πέρυσι, που ήταν προπονητής στη Θέλτα μιλήσαμε αρκετές φορές για κάποιους ποδοσφαιριστές από τη Σερβία. Μαζί του, λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές αισθάνονται πιο κοντά. Του αρέσει το ποδόσφαιρο που περιλαμβάνει την ατομική πρωτοβουλία και γι’ αυτό οι παίκτες αισθάνονται περισσότερο ελεύθεροι μαζί του σε σχέση με τον Τάτα Μαρτίνο, που είναι πολύ… σοβαρός. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι πολύ καλός προπονητής. Δουλεύει πάρα πολύ καλά στην προπόνηση και προετοιμάζει πολύ τα παιχνίδια, κάτι που το γνωρίζω καλά. Δεν είναι εύκολο το έργο του. Στη Μπιλμπάο παίζουν μόνο Βάσκοι και παρ’ όλα αυτά έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα. Έχει ενδιαφέρον η «μάχη» των δύο πάγκων. Από τη μία ένας φρέσκος προπονητής, από την άλλη ένας που έχει περισσότερη εμπειρία».

Για το που θα κριθεί ο τελικός του Copa Del Rey

«Ξέρουμε όλοι ότι αν ο Μέσι βρεθεί στη μέρα του, είναι σχεδόν… αδύνατον να τον αντιμετωπίσεις. Οπότε για τη Μπαρτσελόνα θα κριθούν πολλά από τη δική του απόδοση και από την απόδοση του Νεϊμάρ. Για τη Μπιλμπάο, περιμένω να δω τον Μπενιάτ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει πολύ… μπάλα και αν βρει χώρους, μπορεί να απειλήσει. Επίσης, διαθέτει και τον Σουσαέτα. Όλοι ξέρουμε ότι είναι παικταράς! Χρησιμοποιείται δεξιά κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πέφτει πάνω στον Ματιέ, ο οποίος δεν είναι τόσο γρήγορος για να τον αντιμετωπίσει».

Για τη φιλοσοφία της Μπιλμπάο, στην οποία αγωνίζονται μόνο Βάσκοι ποδοσφαιριστές.

«Δύο χρόνια που ήμουν στη Λας Πάλμας, είχα παρακολουθήσει έξι – επτά παιχνίδια της ομάδα Κ-20 της Μπιλμπάο. Κάθε χρόνο έχουν λιγότερους ποδοσφαιριστές από το Μπιλμπάο, αλλά γεμίζουν τις μικρές τους ομάδες με ποδοσφαιριστές από όλη την περιοχή της Βασκονίας. Υπάρχει και το παράδειγμα του Ινιάκι, ο πατέρας του οποίου είναι από τη Γκάνα και η μητέρα του από τη Λιβερία. Ο ίδιος γεννήθηκε στο Μπιλμπάο. Τον έβαλαν, λοιπόν, από μικρό σε σχολείο, έπαιξε στην ομάδα Κ20 της Μπιλμπάο και στη συνέχεια προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Έχουν υπάρξει, βέβαια, και λάθος χειρισμοί. Όπως στην περίπτωση του Μπενιάτ. Το 2009 τον άφησαν να φύγει για τη Μπέτις και λίγα χρόνια αργότερα πλήρωσαν οκτώ εκατομμύρια ευρώ για να επιστρέψει. Σε γενικές γραμμές είναι δύσκολη η εφαρμογή μιας φιλοσοφίας όπως της Μπιλμπάο, αλλά κάνουν το καλύτερο δυνατό».

Για τον τελικό του DFB Pokal ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Βόλφσμπουργκ

«Πιστεύω ότι θα νικήσει η Ντόρτμουντ. Αναγνωρίζω ότι η Βόλφσμπουργκ έχει κάνει καταπληκτική σεζόν και διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές. Νομίζω, όμως, ότι οι ποδοσφαιριστές της Ντόρτμουντ θα τα δώσουν όλα και για τον προπονητή τους, τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος αποχωρεί από τον σύλλογο. Οπότε, και με δεδομένο ότι η Ντόρτμουντ έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, βλέπω να έχει περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη».

Για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ

«Μεγάλος παίκτης! Είχε ούτως ή άλλως μεγάλο ταλέντο και η παρουσία του στα γερμανικά γήπεδα του έχει δώσει έναν γερμανικό… χαρακτήρα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Γιατί οι παίκτες από την Ελλάδα και από τη Σερβία διαθέτουν ταλέντο. Δεν έχουμε, όμως, τον χαρακτήρα που έχουν οι Γερμανοί. Ο Παπασταθόπουλος παίζει πολύ καλά, παίζει πολύ σοβαρά και είναι από τους καλύτερους Έλληνες αμυντικούς».

Για τον τελικό του Coupe De France ανάμεσα σε Οσέρ και Παρί Σεν Ζερμέν

«Η Οσέρ διαθέτει βαριά φανέλα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ δύσκολο αυτοί οι παίκτες να κάνουν λάθη σε έναν τελικό και είμαι σίγουρος ότι η Παρί Σεν Ζερμέν θα κερδίσει αυτό το παιχνίδι».

Σχετικά άρθρα